V Belgicku zaútočil muž mačetou na policajtky, kričal "Alláhu akbar"

TA3 TASR ČTK
6.8.2016 18:26

Útok z belgického mesta Charleroi, pri ktorom páchateľ zranil mačetou dve policajtky, bol pravdepodobne teroristickým činom. Oznámil to belgický premiér Charles Michel. Páchateľ počas útoku kričal "Alláhu akbar". Napadnutým kolegyniam pomohol tretí policajt, ktorý útočníka zneškodnil.

"Prvé indície jasne poukazujú na terorizmus," povedal Michel pre televíziu RTL. Súčasne však varoval pred jednoznačnými závermi vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania. Premiér prerušil svoju dovolenku a vracia sa do vlasti, na nedeľu totiž zvolal mimoriadne zasadnutie národnej bezpečnostnej rady.

Podľa belgickej polície útočník v nemocnici podľahol zraneniam. Jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. Druhá policajtka vyviazla s ľahšími poraneniami. K útoku došlo pred hlavnou policajnou stanicou v meste Charleroi, ležiacom približne 50 kilometrov južne od Bruselu.

Hovorca polície v Charleroi David Quinaux uviedol, že útočník mal mačetu v športovej taške a vytiahol ju v okamihu, keď prišiel ku kontrolnému stanovišťu. Jeho totožnosť zatiaľ nie je známa. K útoku, ktorý na Twitteri okamžite odsúdili belgický premiér Charles Michel i minister vnútra Jan Jambon, sa zatiaľ neprihlásila nijaká militantná skupina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok