Trump opäť varoval pred Clintonovou, nazval ju netvorom

TASR
6.8.2016 08:08

Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump v piatok opäť nešetril ostrými výrazmi na adresu kandidátky demokratov Hillary Clintonovej, o ktorej tentoraz povedal, že "má blízko k vyšinutosti" a jej zvolenie by krajine prinieslo skazu.

Trump opäť varoval pred Clintonovou, nazval ju netvorom
SITA/AP

"Skutočne má dosť blízko k vyšinutosti"

"Ak sa Hillary Clintonová stane prezidentkou, budete mať terorizmus. Budete mať problémy. Naozaj budete mať deštrukciu našej krajiny zvnútra," varoval podľa agentúry AP na predvolebnom mítingu v Iowe.

Trump opisoval svoju súperku ako "labilnú" osobu a "nebezpečnú klamárku", pričom vyjadril presvedčenie, že nemá "súdnosť, temperament a charakter na to, aby viedla krajinu". "Skutočne má dosť blízko k vyšinutosti. Je skutočne ako nejaká nevyrovnaná osoba," povedal pred svojimi priaznivcami v meste Des Moines
dal pred svojimi priaznivcami v meste Des Moines.

Útoky neutíchajú

V podobnom duchu sa následne vyjadroval o Clintonovej aj v Green Bay vo Wisconsine, kde povedal, že "určitým spôsobom je to netvor". "A určitým spôsobom je to aj slabá osoba. Naozaj nie je dosť silná na to, aby bola prezidentkou," dodal.

Podľa AP najnovšie Trumpove vyjadrenia nasledujú po žiadostiach vysokopostavených republikánov, aby pri svojich predvolebných vystúpeniach útočil skôr na Clintonovú, než na členov vlastnej strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok