Lietadlo v Taliansku skĺzlo z dráhy a skončilo na diaľnici

TA3 ČTK
5.8.2016 12:46

Letisko Orio al Serio pri talianskom meste Bergamo muselo na viac ako dve hodiny prerušiť prevádzku pre nehodu nákladného lietadla, ktoré o štvrtej ráno skĺzlo z dráhy a čiastočne vošlo na diaľnicu. Nikto sa nezranil. Informovali o tom talianske médiá.

Boeing 737-400 o 4.00 SELČ pri pristávaní na bergamskom letisku prešiel runway, prerazil ohradu a prednou časťou skončil na diaľnici. Našťastie nedošlo k zrážke so žiadnym autom a dvojčlenná posádka neutrpela žiadne zranenia. Príčiny nehody nie sú zatiaľ známe, pravdepodobne však súvisia s nepriaznivým počasím, ktoré v tejto oblasti panuje, píše denník Corierre della Sera.

Taliansky Národný úrad pre civilné letectvo informoval, že letisko bolo dočasne uzavreté a lietadlá odkláňali na milánske letisko Malpensa. Po viac ako dvojhodinovej odstávke jeho prevádzku obnovili.

Doprava na diaľnici je však stále prerušená. Špecialisti sa z nej snažia ťažko poškodený stroj odstrániť. Boeing podľa agentúry ANSA priletel z parížskeho letiska Charlesa de Gaullea.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok