Začal predaj vstupeniek na ME vo futbale. Už po úvodných hodinách hlásia enormný záujem

ta3, TASR
3.10.2023 20:16

Oficiálny predaj vstupeniek na budúcoročné ME vo futbale sa začal a v prvých hodinách prejavili fanúšikovia podľa organizátorov obrovský záujem.

F7iGmnEWcAA5vKA.jpg
X/Les Sports +

Žiadne papierové vstupenky

„So začiatkom predaja vstupeniek sme veľmi spokojní. Záujem z Nemecka, ale aj z celého sveta je obrovský. Len tri hodiny po štarte sa uchádzali o 3,1 milióna vstupeniek ľudia zo 142 krajín,“ uviedol organizačný výbor.

Proces podávania žiadostí prostredníctvom portálu UEFA prebiehal podľa organizátorov hladko. Najväčší dopyt bol doteraz o vstupenky na otvárací duel, v ktorom nastúpi domáce Nemecko.

Ceny sa začínajú na 34 eurách v najlacnejšej kategórii na skupinovú fázu. Lístok najvyššej kategórie na finále v Berlíne bude stáť 1 150 eur. Druhá fáza predaja bude nasledovať po žrebe základných skupín, ktorý je na programe 2. decembra v Hamburgu.

Fanúšikovia nedostanú vstupenky v papierovej forme ale v digitálnej podobe, rovnako ako na minuloročných MS v Katare.

Ako sú na tom Slováci?

Na EURO 2024 sa predstaví 24 tímov, ktoré odohrajú v 10 nemeckých mestách 51 zápasov.

Dobre rozbehnutú kvalifikačnú skupinu majú aj reprezentanti Slovenska. Mužstvo trénera Francesca Calzonu je po šiestich dueloch J-skupiny s trinástimi bodmi na postupovej 2. priečke, o tri body pred Luxemburskom. Na čele tabuľky je bez straty bodu a inkasovaného gólu favorizované Portugalsko.

O postupe môže rozhodnúť už októbrový asociačný termín, v ktorom Slováci nastúpia najskôr 13. októbra na pôde Portugalska a kľúčový duel ich čaká o tri dni neskôr v Luxembursku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok