Peruánska vláda sa zapotila, nový prezident nariadil verejnú rozcvičku

ČTK
5.8.2016 10:35

Nový peruánsky prezident Pedro Pablo Kuczynski začal vôbec prvé rokovania svojej vlády v zdravom štýle. Okoloidúcich pri prezidentskom paláci v Lime prekvapil pohľad na skupinu športovo oblečených ministrov, ktorí im predviedli krátke kondičné cvičenie.

Peruánska vláda sa zapotila, nový prezident nariadil verejnú rozcvičku
SITA/AP

Chce motivovať k pohybu

Prezident chce Peruáncov motivovať k pohybu a rozcvičku pred zasadnutím vraj bude s ministrami na ulici predvádzať každý týždeň, uviedla stanica BBC. Sedemdesiatsedemročná hlava štátu sa snažila s väčšinou o niečo mladšími členmi kabinetu nezaostávať.

Kuczynski si rovnako ako ostatní priniesol podložku, na ktorej vykonával niektoré cviky v ľahu a zapojil sa aj do náročnejších úkonov. Vláde predcvičovali dvaja inštruktori. "Chceme propagovať zdravie, zdravú myseľ i zdravé telo," povedal novinárom Kuczynski.

Viac hodín telocviku

Podľa ministerky zdravotníctva Patricie Garciaovej trpí časť Peruáncov obezitou a zdravotný stav národa nie je na ideálnej úrovni, preto sa bude rozcvička konať pravidelne, aby ľudí presvedčila o prospešnosti pohybu.

Medzi dvojicou ministrov, ktorí dorazili v oblekoch a prvú vládnu rozcvičku prepásli, bol aj šéf rezortu školstva Jaime Saavedra. Na svoje ospravedlnenie vyhlásil, že radšej naordinuje viac cvičenia deťom a presadí väčší počet hodín telocviku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok