Tínedžer našiel svoju zavraždenú matku, zabiť ju mal exmanžel, ktorý sa dal na útek. Kukláči ho našli mŕtveho

ta3
2.10.2023 18:08 , Aktualizované: 3.10.2023 09:00

Polícia preveruje incident v obci Dojč v okrese Senica. Osemnásťročný tínedžer našiel v dome zavraždenú svoju 40-ročnú matku. Ako informovala trnavská polícia na sociálnej sieti, na mieste zasahovali viaceré zložky.

Našli ho

"Krajský vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informuje polícia. Policajti naďalej intenzívne vyšetrujú prípad, ktorý sa stal včera popoludní v obci Dojč, v okrese Senica.

Portál tvnoviny.sk informoval, že 70-ročný muž mal zavraždiť svoju expartnerku a následne utiecť do neďalekého lesa. Tam ho hľadali špeciálne jednotky, keďže muž bol ozbrojený. Snažili sa ho nájsť aj pomocou dronov. Krátko po polnoci ho však našli bez známok života. O nešťastí ako prvý napísal web noviny.sk.

Bola žiarlivosť dôvod tohto činu?

Brat nebohej potvrdil, že obeť našiel jej 18-ročný syn. Jej telo malo byť rozstrieľané. Tiež priblížil, že sa s Vladimírom rozviedli len nedávno.

Po karanténe súvisiacej s pandémiou vraj žena pribrala, za čo ju mal údajne ponižovať a psychicky útočiť. Rozviesť sa nechcela. Tvrdila, že sa o ňu celý život staral, a preto mu to chcela v jeho starobe vrátiť, spomína brat nebohej, píše portál tvnoviny.sk.

S rozvodom napokon prišiel Vladimír. Žena si potom našla iného priateľa. V tejto tragédii má hrať veľkú rolu práve žiarlivosť, priblížil brat nebohej.

„Sestra hovorila, že bol prchký a rázny. V poslednom čase bol na ňu zlý, zhadzoval ju, nadával jej a že mu začína šibať. Aj napriek rozvodu spred dvoch mesiacov spolu ešte naďalej žili,“ dodal brat nebohej.

Páchateľa hľadali s dronom aj termovíziou

Polícia pracovala aj s informáciou, že muž mal po útoku utiecť do neďalekého lesa. Okrem tímu, ktorý vykonával obhliadku miesta činu, sme na vypátranie osoby nasadili viacero policajných hliadok, ktoré osobu hľadali do neskorej noci. Po mužovi policajti pátrali aj za pomoci dronu s termovíziou.

Nelegálna držba zbrane

"Podozrivý muž bol v minulosti držiteľom zbrojného preukazu a v legálnej držbe mal aj strelnú zbraň," píše polícia na Facebooku. V roku 2017 mu údajne skončila platnosť zbrojného preukazu, a preto zbraň zákonným spôsobom odovzdal do úschovy policajného zboru.

"Zbraň, ktorú pravdepodobne použil pri útoku, bola v jeho nelegálnej držbe. V súvislosti s rodinou polícia za posledné obdobie neeviduje žiadne podnety," dodala polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok