Pri Senici padlo malé lietadlo, predvádzalo akrobatické manévre. Hlásia dve obete

1.10.2023 19:06 , Aktualizované: 2.10.2023 09:12

V senickej mestskej časti Čáčov spadlo v nedeľu podvečer malé lietadlo. Nehoda si vyžiadala dve obete. Potvrdil to hlavný operátor Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Viliam Sládek. ta3 už skôr informovala o úmrtí dvoch osôb.

384566792_778068344355986_5510275463426705888_n.jpg
Foto: Facebook/Seničan.sk

"Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci (RLP)," informovalo krátko po nešťastí operačné stredisko na Facebooku. Nešťastie si vyžiadalo dva životy, jeden bol 52 ročný muž a druhý bol 19 ročný mladík.

Podľa informácií Bianky Královičovej z odboru komunikácie Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR boli po nehode na miesto vyslaní štyria príslušníci s dvoma kusmi hasičskej techniky. "Po príchode zistili, že ide o malé lietadlo, v ktorom sa nachádzajú dve osoby bez známok života. Hasiči miesto udalosti zabezpečili pred šírením nebezpečných látok a pred vznikom požiaru," uviedla.

Stratil kontrolu

Lietadlo malo preletieť ponad obytnú časť mesta a následne z neznámych príčin zrútilo blízko plotu jedného z domov. Senický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie. Na mieste sú aj vyšetrovatelia Leteckého úradu Ministerstva dopravy SR

Fotografie z miesta nešťastia zverejnil portál zahori.sk, ale aj Hasičský a záchranný zbor na Facebooku.

Prvotné previerky

O nehode informovala na sociálnej sieti aj Polícia SR. "Polícia prijala z linky 112 o 18.33 h informáciu o páde ultra ľahkého lietadla v meste Senica, časť Čáčov, mimo obývanej časti mesta," napísala.

Hasiči miesto udalosti zabezpečili pred šírením nebezpečných látok a pred vznikom požiaru. Uviedla to Bianka Královičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok