Namiesto alkoholu a cigariet volebná miestnosť. Ľudia volili "U dementa" aj "U kominára"

ta3/TASR/noviny.sk
30.9.2023 17:49

V Handlovej volili obyvatelia v netradičnej volebnej miestnosti - v krčme s názvom U dementa. Obyvatelia prešovskej mestskej časti Šalgovík zas volili v krčme, ktorá sa volá U kominára.

20230930_volbynrsr23_Salgovik_volebna_miestnost_krcma03.jpg
TASR/Maroš Černý

Alkohol iba vonku

Handlovčania hovoria, že alkohol podávajú v krčme aj počas volieb, no vypiť sa dá iba vonku. Píšu o tom noviny.sk. Záujem o voľby tu bol od rána vysoký. Naposledy bola volebná účasť podľa spravodajského portálu TV Joj až 70 percent.

Historická tradícia

"Ľudia sú zvyknutí tuná chodiť voliť. Všetko je zatvorené a je zakázané požívať alkoholické nápoje. Kolektív je dobrý, spoznali sme sa až tu," uviedol predseda 13-člennej okrskovej volebnej komisie v Šalgovíku Marek Minár.

Členkou komisie je i zamestnankyňa krčmy Bibiána Hudáková. Ako povedala, zvyčajne chodí do práce na 15.00 h, dnes to bolo už o 6.00 h.

"Keďže dnes nie som v práci, tak som vo volebnej komisii ako členka. Už viackrát som bola. Je to práca s ľuďmi, čiže je to pozitívne," povedala Hudáková.

"Mali sme inú miestnosť, keď sme bývali na Sekčove, ale tu je krčma, ktorá je sympatická tým, že sa tu ľudia schádzajú, debatujú. Tradícia na Slovensku je, že v krčme sa historicky odohrávalo to všetko, čím tento náš národ žil," dodal Prešovčan Vladimír Leško.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok