Trenčín neskóroval proti Legii ani v odvete, v súťaži skončil

TASR
3.8.2016 23:02

Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín nepostúpili do play off Ligy majstrov UEFA 2016/2017. V odvetnom zápase 3. predkola remizovali na ihrisku Legie Varšava 0:0, ale stopku im vystavila prehra 0:1 z prvého stretnutia v Žiline.

Trenčín neskóroval proti Legii ani v odvete, v súťaži skončil
TASR/Radovan Stoklasa

Liga majstrov UEFA 2016/2017 - odveta 3. predkola

Legia Varšava - AS Trenčín 0:0

ŽK: Prijovič - Bero, Jančo. Rozhodoval: Bezborodov (Rus.), 22.500 divákov

zostavy a striedania:

Legia Varšava: Malarz - Bereszynski (56. Brož), Lewczuk, Pazdan, Hloušek - Jodlowiec, Kopczynski, Moulin - Kucharczyk, Nikolič (77. Prijovič), Langil (69. Aleksandrov)

AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Udeh (90. Rafael), Holúbek - Lawrence - Kalu, Jančo (77. Prekop), Bero, Bala - Janga

/prvý zápas: 1:0, do play off LM postúpila Varšava/

Bez Rabiua

Trenčín nastúpil bez tvorcu hry Rabiua, ktorého na ihrisko nepustilo zranenie členka. Jeho miesto v stredovej formácii zaujal 19-ročný Jančo, v bráne opäť stál len o rok starší Chovan. Domáci kouč Hasi urobil v porovnaní s prvým zápasom v Žiline dve zmeny, keď Brzyskiho nahradil Hloušek a namiesto Aleksandrova nastúpil Langil. Z troch štvrtín zaplnený Štadión poľskej armády bol od začiatku dejiskom zaujímavého stretnutia.

Trenčania pred zápasom deklarovali snahu vybehnúť na súpera a pokúsiť sa streliť rýchly gól. To sa im takmer podarilo už v 2. minúte, keď po šikovnom uvoľnení na pravej strane poslal strieľaný center do šestnástky Kalu, ale nabiehajúci Janga na loptu nedosiahol. Legia sa od úvodu sústredila na pozornú defenzívu a tvorbu hry prenechala súperovi. Slovenský majster sa snažil, ale jeho ofenzívne pokusy končili na obrannom vale Varšavy. V 24. min pohrozili aj domáci.

Kanonier Nikolič, ktorý strelil všetky štyri góly v doterajšom účinkovaní Legie v LM, však na Chovana nevyzrel. Po pol hodine hry štadión na niekoľko momentov stíchol, keď obranou domácich sa dravým únikom predral Bala a k presnému zakončeniu mu chýbali len centimetre. Trenčín mohol za nepremenenú šancu pykať, na pravej strane unikol Nikolič, ale Chovan ho vychytal aj po druhý raz.

lewx_0a000002-5bf1-1c73.jpg

Do Európskej ligy

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Trenčania boli aktívni, tlačili sa dopredu a vytrvalo dobýjali defenzívne rady Legie. V rozhodujúcich momentoch im však chýbali lepšia finálna prihrávka, viac pokoja pri zakončení či moment prekvapenia. Domáci sa ešte viac stiahli do obrannej ulity a v ofenzíve hrozili prevažne len z rýchlych protiútokov. V 63. min nepotrestal chybu gólmana Chovana pri rozohrávke Kucharczyk, ktorý minul odkrytú bránu AS.

V záverečnej pätnásťminútovke už museli hrať Trenčania vabank, kouč Ševela z toho dôvodu poslal do útoku ďalšieho mladíka Prekopa. V 83. min mohol predĺženie pre AS vynútiť Janga, ale osamotený na pätke hlavičkoval slabo a len do brankára Malarza.

Legia si potom postupový výsledok už postrážila a v play off zabojuje o účasť v skupinovej fáze LM. Slovenský šampión, ktorý v dvojzápase s poľským majstrom nedokázal skórovať, sa presunie do Európskej ligy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok