Zelenskyj opäť vyzval na prijatie Ukrajiny do NATO. Urobil tak po návšteve Stoltenberga

ta3, TASR
29.9.2023 07:33

Po návšteve generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga v Kyjeve opäť vyzval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na členstvo svojej krajiny v Severoatlantickej aliancii, informuje agentúra DPA.

Naše zbrane majú dolet 700 km, pohrozil Zelenskyj. Zrejme narážal na udalosti v Pskove
TASR/AP

„Ukrajina si zaslúži, aby sa stala členom NATO - a stane sa ním,“ uviedol Zelenskyj v pravidelnom večernom videopríhovore. „Pracujeme na tom, aby sme v súvislosti s členstvom v NATO dosiahli praktické pokroky,“ dodal.

Stoltenberg zavítal na vopred neohlásenú návštevu Ukrajiny už druhýkrát od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy vo februári 2022. Zelenskyj počas svojho stretnutia s generálnym tajomníkom NATO zdôraznil, že prijatie Ukrajiny do Aliancie je len otázkou času.

Stoltenberg podľa Zelenského prisľúbil, že vyvinie úsilie, aby zmobilizoval členské krajiny NATO v záujme ďalšieho posilnenia protivzdušnej obrany Ukrajiny, ktorá čelí takmer neustálym dronovým a raketovým útokom Ruska.

Ukrajinské sily podľa jeho slov - v rámci svojej pokračujúcej protiofenzívy - postupne získavajú späť ďalšie územia okupované Ruskom, píše na svojom webovom portáli denník The Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok