V Dubaji havarovalo lietadlo s takmer tristo ľuďmi na palube

TA3 TASR
3.8.2016 13:04

Na letisku v Dubaji pri pristávaní havarovalo lietadlo spoločnosti Emirates s takmer tristo ľuďmi na palube. Letecká spoločnosť uviedla, že išlo o nehodu a nie teroristický útok. Prevádzku letiska museli do odvolania pozastaviť.

Počas pristávania začal horieť

Na letisku v Dubaji pri pristátí havarovalo lietadlo spoločnosti Emirates na linke z Indie, na palube malo 300 ľudí. Stroj začal po dosadnutí na runway horieť, incident sa ale obišiel bez obetí. Hovorca vlády Spojených arabských emirátov oznámil, že všetci cestujúci aj posádka boli včas evakuovaní. 

Letisko zastavilo prevádzku až do odvolania. Dubajská spoločnosť Emirates uviedla, že incident sa stal o 12:45 miestneho času. Zábery umiestnené na sociálnych sieťach ukazovali lietadlo zahalené dymom. Letisko očakáva, že prílety aj odlety sa oneskoria asi o štyri hodiny. Lietadlá, ktoré už boli vo vzduchu, odklonili na iné letiská.

Jedna z najväčších nehôd spoločnosti

Boeing 777 letel z indického Tiruvanantapuramu, let trval približne 3,5 hodiny a na palube bolo podľa leteckej spoločnosti 282 pasažierov a 18 členov posádky. Na niektorých snímkach urobených na mieste bola vidieť aj explózia.

Podľa stanice NBC sa požiar rýchlo šíril zo zadnej časti trupu lietadla a plamene zachvátili jeho hornú polovicu. Na miesto prišli tri hasičské vozidlá a požiarnici do 20 minút dostali oheň pod kontrolu. 

Agentúra Bloomberg v tejto súvislosti pripomenula, že spoločnosť Emirates prevádzkuje najviac medzinárodných letov vôbec a podľa toho, čo zostalo zo zhoreného lietadla, ide podľa nej o jednu z najväčších nehôd tejto spoločnosti. Lietadlá Boeing 777 sú považované za jedny z najbezpečnejších. To, ktoré horelo, prešlo servisom v roku 2003.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok