Hudobník, žokej i filozof. Českými senátormi sa chcú stať aj známe tváre

TASR
3.8.2016 11:37

O dôveru voličov v blížiacich sa voľbách do českého Senátu sa bude uchádzať 233 kandidátov. Tento počet nemusí byť konečný, pretože kontrola splnenia zákonných požiadaviek uchádzačov sa skončí až 19. augusta.

Hudobník, žokej i filozof. Českými senátormi sa chcú stať aj známe tváre
AP/ČTK

Prvé kolo volieb do Senátu Parlamentu ČR sa uskutoční paralelne s krajskými voľbami v dňoch 7.-8. októbra 2016. Popri regionálnych politikoch sa budú v 27 obvodoch usilovať o zvolenie za senátorov podľa českých médií aj multiinštrumentalista Felix Slováček, známy vďaka sólovým projektom, ako aj z pôsobenia v Orchestri Ladislava Štaidla sprevádzajúceho Karla Gotta, alebo renomovaný filozof Václav Bělohradský.

To isté platí aj o osemnásobnom víťazovi Veľkej pardubickej, žokejovi Josefovi Váňovi, niekdajšom tanečníkovi, choreografovi a príležitostnom hercovi Vlastimilovi Harapesovi, ale aj o ministrovi priemyslu a obchodu ČR Janovi Mládekovi, exministerke spravodlivosti ČR Helene Válkovej alebo Martinovi Konvičkovi, donedávna lídrovi Bloku proti islamu a v súčasnosti Iniciatívy Martina Konvičku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok