Košický maratón mieru sa blíži. Mesto upravilo premávku a pridalo volebnú miestnosť pre bežcov

ta3/tasr
28.9.2023 05:00

Účastníci Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach s hlasovacím preukazom budú môcť v rámci parlamentných volieb odvoliť v sobotu (30. 9.) priamo v areáli Kulturparku, kde si bežci vyzdvihnú štartovacie čísla. Polícia zároveň upozorňuje na dopravné obmedzenia, s ktorými bude počas nasledujúcich dní potrebné počítať.

Košický maratón mieru
zdroj: Facebook/ Kosice Peace Marathon - Medzinárodný maratón mieru Košice

Špeciálny volebný okrsok vzhľadom na konanie sa nedeľňajšieho (1. 10.) maratónu tam zriadila mestská časť Juh. "Pretože nás Maratónsky klub Košice požiadal o možnosť zriadenia volebnej miestnosti v blízkosti registrácie maratóncov, zriadila starostka mestskej časti Košice-Juh Anna Súkeníková osobitný okrsok číslo 21 len pre túto príležitosť," uviedol vedúci organizačného a právneho oddelenia na miestnom úrade Ján Zimmermann. Účasť voličov je v tomto prípade podľa neho ťažké odhadnúť.

Odvoliť tam môžu hlavne účastníci alebo návštevníci MMM, ktorí sa rozhodnú hlasovať po príchode do Košíc mimo svojho bydliska s vybaveným hlasovacím preukazom. Zriadený volebný okrsok bude slúžiť aj pre časť miestnych obyvateľov s príslušným trvalým pobytom.

Obmedzenia premávky

Polícia je súvislosti so 100. ročníkom Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach pripravená dohliadnuť na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vo štvrtok (28. 9.) od 7.00 h dôjde v centre mesta k uzávierke ulíc Pribinova a Rooseveltova. Od soboty (30. 9.) od 12.00 h bude pre minimaratón úplne uzavretá severná časť Nám. osloboditeľov a Štúrovej ulice, a to aj pre autobusy MHD. Dôjde tiež k úplnej výluke koľajovej električkovej dopravy v úseku Nám. osloboditeľov - železničná stanica. "Táto výluka potrvá aj v nedeľu (1. 10.) do konca podujatia," uviedla. Ukončenie sobotných pretekov je naplánované na 17.15 h.

Polícia účastníkov cestnej premávky zároveň žiada o ohľaduplnosť a dodržiavanie pokynov. Na verejnosť apeluje, aby pretekárom nevstupovali do dráhy, neprebehovali z jednej strany na druhú, nevhadzovali predmety na pretekársku trať a zdržiavali sa iba na vopred určených a ohraničených miestach.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok