Osimhen zvažuje právne kroky proti Neapolu. Klub na sociálnej sieti zdieľal video, v ktorom útočníka zosmiešňoval

ta3, TASR
27.9.2023 11:47

Nigérijský futbalista Victor Osimhen zvažuje podniknutie právnych krokov proti svojmu zamestnávateľovi SSC Neapol. Taliansky klub uverejnil na sociálnej sieti TikTok bizarné video, v ktorom zosmiešňuje hráča za nepremenenie penalty v nedeľňajšom zápase na pôde Bologne (0:0).

Italy_Soccer_Serie_A688118.jpg
TASR/AP

Osimhen bol v minulej sezóne ťahúň Neapola. Vo všetkých súťažiach strelil 31 gólov a výrazne tak prispel k prvému ligovému titulu po vyše troch dekádach.

V utorok 26. septembra sa však stal ústrednou postavu videa klubu na TikToku. Tvorcovia si z neho uťahovali za nepremenenú penaltu a prirovnali ho ku kokosu.

Počas stretnutia bolo medzi 24-ročným hráčom a trénerom Rudim Garciom očividne napätie, kanonier vynadal koučovi za vystriedanie v 86. minúte. Osimhen má platnú zmluvu do konca sezóny 2024/25, ktorú odmietol predĺžiť a v lete oňho navyše prejavil záujem Manchester United.

„To, čo dnes bolo na oficiálnom profile Neapolu na sociálnej sieti TikTok, nie je akceptovateľné. Video, ktoré zosmiešňovalo Victora, bolo najprv zverejnené a potom oneskorene vymazané. Je to vážna vec, ktorá mu uškodila a prispela k zlému správaniu sa voči hráčovi, ktorý momentálne trpí mediálnymi výstupmi a hoaxami,“ uviedol Osimhenov agent Roberto Calenda na sociálnej sieti X.

„Vyhradzujeme si právo podniknúť právne kroky a akúkoľvek užitočnú iniciatívu na ochranu Victora,“ dodal Calenda podľa agentúry DPA.

Úradujúcim majstrom patrí po piatich zápasoch novej sezóny siedme miesto s ôsmimi bodmi a pred nováčikom Frosinone sú vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu.

Pred začiatkom tohto ročníka opustil tím, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, tréner Luciano Spalletti. Ten akceptoval ponuku od Talianska futbalovej federácie a momentálne vedie národný tím.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok