Zmŕtvychvstanie? Rusko zverejnilo video, v ktorom je podľa Ukrajiny údajne mŕtvy admirál

ta3/TASR
26.9.2023 14:32

Veliteľ ruskej Čiernomorskej flotily Viktor Sokolov, ktorý údajne zahynul pri minulotýždňovom ukrajinskom útoku na budovu jej velenia na anektovanom Krymskom polostrove, sa v utorok objavil na záberoch z videokonferencie, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany. Informuje agentúra AFP.

F68eji-W8AAy1IY.jpg
twitter.com/AksanSertac

Video má byť aktuálne

Admirál Sokolov sa podľa AFP zúčastnil na zasadnutí, ktorému predsedal ruský minister obrany Sergej Šojgu. Na záberoch bol oblečený vo vojenskej uniforme. V osemminútovom videu sa Sokolov na obrazovke objavil niekoľkokrát bez toho, aby niečo povedal.

Ruské ministerstvo obrany v krátkom vyhlásení potvrdilo, že schôdzka sa konala prostredníctvom videolinky v utorok, Sokolova však konkrétne nemenovalo.

Kremeľ krátko predtým reportérom uviedol, že v súvislosti s veliteľom "nemá žiadne informácie" a otázky smeroval na ruský rezort obrany.

Ukrajina pritom v utorok oznámila, že Sokolov zahynul v dôsledku útoku, ktorý sa v Sevastopole na Kryme odohral 22. septembra. Okrem Sokolova tam podľa Kyjeva zahynulo aj ďalších 33 dôstojníkov. Moskva však údajné úmrtia dosiaľ nepotvrdila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok