Meszároš už trénoval so Slovanom, chce postúpiť do play off

TA3 TASR
2.8.2016 14:12

10 rokov v NHL, kde v piatich kluboch odohral 645 zápasov. To je krátka vizitka hokejového obrancu Andreja Meszároša. Skúsený slovenský reprezentant patrí k najväčším prestupovým rybám Slovana Bratislava.

Klub s výborným zázemím

Slovenský hokejový reprezentant Andrej Meszároš chce dopomôcť svojmu novému klubu Slovanu Bratislava k postupu do vyraďovacej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. "Chcem pomôcť tímu čo najlepšími výkonmi na ľade i mimo neho. Pre nás je prvoradým cieľom postúpiť do vyraďovacej časti. Potom sa už uvidí, play off býva nevyspytateľné," vyjadril sa Meszároš pre oficiálny klubový web.

Tridsaťročný zadák prišiel do Slovana z ruského Sibiru Novosibirsk, za ktorý odohral v predchádzajúcej sezóne 28 duelov s bilanciou šiestich gólov a troch asistencií. "Slovan je popredný slovenský klub s výborným zázemím, hrajúci kvalitnú európsku súťaž, pôsobeniu v tomto klube som sa nikdy nebránil. Vedenie prišlo s konkrétnou ponukou, s ktorou som súhlasil. Ligy sa pomaly budú rozbiehať a aj ja som chcel mať jasno, kde budem túto sezónu hrať," povedal člen reprezentačného tímu.

Dátum premiéry nepozná

V Slovane sa Meszároš stretne s viacerými známymi tvárami: "Veľa chalanov poznám či už z nároďáku alebo klubov, kde som pôsobil. Okrem slovenských reprezentantov je mi známy napríklad aj český útočník Radek Smoleňák, s ktorým sme spolu boli v tíme NHL Tampa Bay Lightning."

Nová posila belasých má za sebou úvodné tréningy vo svojom novom pôsobisku, otáznik zatiaľ visí nad dátumom premiéry v niektorom z prípravných zápasov: "Netrúfam si to odhadnúť. Mám za sebou prvé tréningy, záleží aj na trénerovi. Po dlhej pauze na ľade to bolo pre mňa trošku náročné. Včera dopoludnia som šiel na ľad s oboma skupinami, takže na začiatok toho bolo dosť. Chcel by som odohrať do začiatku ligy čo najviac prípravných zápasov, predsa som hral naposledy na svetovom šampionáte, čo je dlhá doba."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok