Obhájený titul. Tím sveta nedal šancu Európanom

ta3/TASR
25.9.2023 08:59

Tenisti Tímu sveta obhájili prvýkrát v histórii triumf na Laver Cupe. Definitívne o tom rozhodol americký pár Ben Shelton a Frances Tiafoe, ktorý zdolal vo štvorhre poľsko-ruskú dvojicu Hubert Hurkacz, Andrej Rubľov 7:6 (4) a 7:6 (5). Výber sveta tak dosiahol potrebných 13 bodov a zaistil si celkové víťazstvo nad Tímom Európy 13:2. Zvyšné dvojhry už neodohrali.

Laver_Cup_Tennis689912987392.jpg

Triumf mal ešte výnimočnejšiu príchuť pre Kanaďana Felixa Augera-Aliassimeho, ktorý bol člen víťazného tímu aj vlani a tohtoročný úspech dosiahol na domácom kurte.

„Vyhrať je najlepší pocit a je pekné dokázať to tu vo Vancouveri po predchadzajucom víťazstve v Londýne. Vždy keď hrám za tím, cítim sa dobre. Je to niečo výnimočné,“ citovala kanadského tenistu agentúra AP.

Tím sveta delil v sobotu od celkového víťazstva jeden úspešný zápas. Po druhom dni bol celkový stav 10:2 na body a v treťom a záverečnom dni sa udeľovali za triumf tri body. Jediné pre Európu v celom zápase zariadil Nór Casper Ruud, ktorý zdolal Američana Tommyho Paula 7:6 (6), 6:2 a znížil na 2:6.

„Neuveriteľný pocit,“ uviedol kapitán tímu sveta John McEnroe pre AP a pripomenul početné víťazstvá tímu Európy v minulosti.

„Odviedli sme 100 percent, súperi však hrali skvelý tenis v každom zápase. Jasné, sme veľmi sklamaní, neočakávali sme, že prehráme takto vysoko. Hrali naozaj dobrý tenis,“ zhodnotil Björn Borg, kapitán tímu Európy.

Témy: Laver Cup
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok