Kocúr britskej premiérky má nepriateľa z ministerstva zahraničia

TA3 ČTK
2.8.2016 10:35

Čoraz väčšou hviezdou britských médií sa stáva Larry, kocúr zo sídla britskej premiérky. Život dlhoročného obyvateľa Downing Street, ktorý by mal byť príjemný a pohodlný, však už týždne znepríjemňuje istý Palmerston.

Kocúr britskej premiérky má nepriateľa z ministerstva zahraničia
SITA/AP

Londýnsku vládnou ulicou Downing Street otriasajú bitky medzi premiérskou mačkou z čísla 10 a mačkou z neďalekého ministerstva zahraničia.

Zvlášť tvrdo sa do seba Larry a Palmerston pustili v pondelok, čo na Twitteri zdokumentoval fotograf Steve Back, ktorý sa normálne venuje politickému dianiu.Podľa Backa sa títo kocúri bijú už "týždne a týždne".

"Dnes (v pondelok) som pokrýval bežné politické udalosti, keď tu sa z budovy ministerstva zahraničia vynoril Palmerston," povedal fotograf denníku The Daily Telegraph.

Najprv to vraj vyzeralo, že sa nič nebude diať, ale potom sa do seba šelmy pustili. Nováčik Palmerston vyšiel z bitky so zraneným uchom a veterán Larry, ktorý sídli v čísle 10 od roku 2011, prišiel o obojok. Back súdi, že ak sa nezakročí, skončia bitky smrťou niektorého zo zvierat.

Situácia došla tak ďaleko, že svoju pomoc ponúkol britskej vláde renomovaný spolok na ochranu zvierat Battersea Dogs and Cats Home. Lietaniu chlpov na Downing Street sa venujú nielen britské médiá, ale aj svetové agentúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok