Boj o hlasy voličov: Ak plánujete voliť Karmu, toto by ste mali vedieť

Predčasné parlamentné voľby sa blížia. 30. septembra 2023 zabojuje o hlasy Slovákov 25 politických strán a hnutí. Prečítajte si základné informácie o politickej strane Karma.

karma.jpg
Foto: ta3

Aby bola zachovaná nestrannosť, s použitím generátora náhodných čísel sme vyžrebovali poradie 25 politických subjektov, kandidujúcich v predčasných parlamentných voľbách, v akom o nich publikujeme články na webe ta3.com. Poradie teda nekorešponduje s ich prideleným číslom, s ktorým budú kandidovať.

Základné informácie

Karma spravodlivosti je nová politická strana na Slovensku. Zameriava sa na boj proti korupcii a je za spravodlivosť. Bola založená podnikateľom Ondrejom Janíčkom, ktorého v roku 2021 Okresný súd Trnava oslobodil v kauze trenčianskeho baru Fatima. Prostredníctvom prípravného výboru strany o tom informoval len deň po oslobodení.

„Ľuďom na Slovensku ponúkam svoju energiu, svoj čas, svoju silu a to, čo ma reprezentuje 22 rokov, nezlomnosť a bojovnosť za dobrú vec. Chcem slúžiť ľuďom a považujem za svoje poslanie, aby sa na Slovensku dobre žilo,“ uviedol Janíček.

Strana sa aktuálne usiluje o vytvorenie spravodlivej a transparentnej politickej atmosféry na Slovensku. Lídrom strany je v súčasnosti Adriana Szaboová, ktorá má na kandidátnej listine číslo jeden.

Čo je to Kauza Fatima? Je to údajné násilné prebratie historickej budovy v centre Trenčína podnikateľovi Ondrejovi Janíčkovi skupinou okolo niekdajšieho mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho. Podľa obvinenia mu mala za trojmiliónový úplatok pomáhať Monika Jankovská.

Kto v kauze figuruje? Mafiánsky boss Peter Čongrády, Štefan Ágh z mafiánskych zoznamov, riaditeľ úradu vyšetrovania Stanislav Báčik, sudca na okresnom súde Róbert Jankovský, okresná prokurátorka Sylvia Fabová, šéf prokuratúry Adolf Pompa, bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská a pravá ruka dnes už mŕtveho mafiána Čongrádyho Peter Vasko.

Program strany

Strana Karma rozdelila svoj program na sedem priorít. Vybrali sme kľúčové body, s ktorými strana vstupuje do predčasných volieb:

• Prinášame odbornosť a riešenia pre ľudí.

• Odstránime chudobu, zavedieme sociálny kredit pri strate zamestnania.

• Dôstojné a moderné bývanie pre mladé rodiny a seniorov.

• Podpora priemyslu a inovácií.

• Zrušenie poplatkov za registráciu motorových vozidiel.

• Presadíme telemedicínu ako doplnkovú liečbu.

• Trest za marihuanu nesmie byť vyšší ako za vraždu.

Reklama a financie

Strana má svoj transparentný účet, na ktorom vyzbierala čiastku 22 921,99 €, no v rámci predvolebného obdobia ju aj minula, a tak jej na konte aktuálne zostáva iba 5,63 eura. Strane Karma prispeli na transparentný účet aj samotný kandidáti, ako napríklad Roman Chudý (1700 eur), Silvia Kissová (500 eur), Viliam Kapusta (300 eur), Marián Lipták (1800 eur) a Adriana Szabová (2990 eur).

V META knižnici, ktorá zverejňuje platené reklamy na Facebooku, sme zistili, že strana Karma na propagáciu svojej facebookovej stránky v období od 22. augusta do 20. septembra 2023 minula 1692 eur.

Kandidátka strany

Strana Karma prekvapuje počtom ľudí na kandidátskej listine. Je ich iba 17. Z prvého miesta kandiduje predsedníčka Adriana Szabóová, z druhého a tretieho Marek Grussmann a Roman Chudý.

Témy: volby2023
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok