Ukrajinu čakajú náročné mesiace. Najmä pre blížiacu sa druhú zimu od začiatku ruskej invázie

ta3, TASR
21.9.2023 10:47

Prezidentská kancelária v Kyjeve upozornila, že Ukrajinu čakajú náročné mesiace. Reagovala na rozsiahly ruský raketový útok v noci na štvrtok, ktorý si vyžiadal najmenej dve obete a poškodil energetickú infraštruktúru. Informovala o tom agentúra AFP a britská spravodajská stanica The Guardian.

Russia_Ukraine_War676779.jpg
TASR/AP

Viacero výpadkov elektriny

"Rusko v noci spustilo masívny útok na Ukrajinu," uviedol zástupca vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Olexij Kuleba. "Pred nami sú náročné mesiace: Rusko bude útočiť na energetické a kriticky dôležité zariadenia," dodal s obavami o bezpečnosť energetickej infraštruktúry pred druhou zimou od začiatku ruskej invázie.

Ruské útoky v noci na štvrtok cielili na viacero ukrajinských miest, vyžiadali si najmenej dve obete. Útokom čelil Kyjev, juhoukrajinské mesto Cherson, Charkov na severovýchode, Čerkasy v strednej časti Ukrajiny a Rivne na severozápade krajiny. Zasiahnutá bola aj Ľvovská oblasť na západe Ukrajiny.

Ukrajinská armáda uviedla, že protivzdušná obrana v noci zneškodnila 36 zo 43 ruských rakiet.

Ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenergo informovala, že ruský raketový útok poškodil energetickú infraštruktúru v strednej a západnej časti krajiny. V príspevku na platforme Telegram dodala, že k výpadkom elektriny došlo v Kyjevskej, Žytomyrskej, Dnepropetrovskej, Rivnenskej a Charkovskej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok