Gauck po streľbe v Mníchove: Absolútnu bezpečnosť zaistiť nemožno

TA3 TASR
31.7.2016 16:48

V nemeckom Mníchove sa konala smútočná omša za obete streľby v nákupnom centre. Na smútočnú akciu pricestovala aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a prezident Joachim Gauck. Po smútočnej omši sa nemecká kancelárka a prezident presunuli do bavorského regionálneho parlamentu.

Arcibiskup mníchovský, kardinál Reinhard Marx a evanjelický krajinský biskup Heinrich Bedford-Strohm celebrovali v bavorskej metropole ekumenickú bohoslužbu za obete streľby spred deviatich dní. V miestnom dóme nechýbali pozostalí, spolkový prezident Joachim Gauck, spolková kancelárka Angela Merkelová, ale ani predstavitelia moslimskej, židovskej a ďalších kresťanských cirkví.

Ako je známe, 18-ročný mladík iránskeho pôvodu sympatizujúci s Adolfom Hitlerom pripravil v okolí nákupného centra v Mníchove pred deviatimi dňami strelnou zbraňou o život deväť ľudí. Väčšina jeho obetí pochádzala z radov moslimov, preto by dnes s modlitbou mal vystúpiť v Mníchove aj islamský duchovný. Následne sa pietny akt za obete, ktorý pripravili bavorská krajinská vláda, mníchovská radnica a Krajinský snem a na ktorý pozvali aj pozostalých, uskutoční na pôde bavorského parlamentu - Krajinského snemu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok