Boj o hlasy voličov. Ak plánujete voliť Modrých, Most - Híd, toto by ste mali vedieť

Predčasné parlamentné voľby sa blížia. 30. septembra 2023 zabojuje o hlasy Slovákov 25 politických strán a hnutí. Prečítajte si základné informácie o politickej strane Modrí, Most - Híd.

modri.jpg
Foto: ta3

Aby bola zachovaná nestrannosť, s použitím generátora náhodných čísel sme vyžrebovali poradie 25 politických subjektov, kandidujúcich v predčasných parlamentných voľbách, v akom o nich publikujeme články na webe ta3.com. Poradie teda nekorešponduje s ich prideleným číslom, s ktorým budú kandidovať.

Základné informácie

Strana na svojej webstránke píše, že “chcú vytvoriť také Slovensko, na ktoré budú môcť byť hrdí a z ktorého nebudú odchádzať naše deti za lepším životom. Miesto, kde zodpovednosť a spravodlivosť je základom medziľudského správania, kultúrnosť nie je vynucovaná zákonom, kde znalosť a inovácie budú základom prosperity a posunú túto krajinu dopredu.“

A prečo modrí? Modrá predstavuje stabilitu, hĺbku, zodpovednosť a tiež je symbolom zdravia a múdrosti. Modrá farba pre nich nie je zaujímavá len pre jej význam, ale v ich prípade aj preto, čo už má za sebou.

Modrá je totiž aj symbolom jednej éry, keď Slovensko prosperovalo a posúvalo sa míľovými krokmi k moderným krajinám. Tvrdia, že vychádzajú z práce a z dosiahnutých výsledkov Mikuláša Dzurindu a SDKÚ-DS. Chcú nadviazať na obdobie, keď bolo Slovensko „tigrom Európy“ a krajinou reforiem.

Aj pre tieto dôvody si zvolili modrú farbu. Hovoria, že zodpovednosť, múdrosť a tolerancia sú piliere, ktoré nás majú viesť nielen k prosperite, ale aj k vybudovaniu takého Slovenska kde je:

- Krajina bezpečná,

- Budúcnosť slobodná,

- Ekonomika silná,

- Vláda dôveryhodná.

Program strany

Strana Modrí, Most - Híd má na svojom webe skrátenú aj plnú verziu svojho programu. Hlavné body programu sú:

1. ZDRAVÉ A SILNÉ HOSPODÁRSTVO PRE ÚSPEŠNÉ SLOVENSKO,

2. REGIONÁLNE ZÁKLADY SLOVENSKÉHO ROZVOJA,

3. ZDRAVÉ SLOVENSKO,

4. VZDELANÉ SLOVENSKO,

5. DIGITALIZÁCIA - MODERNÝ ŠTÁT AKO SLUŽBA OBČANOM,

6. ZELENÁ TRANSFORMÁCIA PRE ODOLNEJŠIE SLOVENSKO,

7. ZAHRANIČNÁ A EURÓPSKA POLITIKA, BEZPEČNOSŤ,

8. OTVORENÁ, SPRAVODLIVÁ A KULTÚRNA SPOLOČNOSŤ.

Reklama a financie

Strana má na svojom webe zverejnený aj transparentný účet. V období od 21.8. do 21.9. požičali peniaze či poslali finančné dary viacerí členovia strany. Darovali čiastky 50- aj 20-tisíc eur.

Firma EOSNEBOTRA, a. a., ktorej členmi predstavenstva sú kandidáti strany Michal Hort a Ivan Bernáth, za posledný mesiac strane požičala 175-tisíc eur. Firme strana vrátila finančné dary v hodnote 70-tisíc.

Firma COGITANS s. r. o., ktorej konateľom je člen strany Andrej Aleksiev, subjektu požičala 40-tisíc eur.

Za marketing od firmy IDEAMEDIA s. r. o. si strana zaplatila 183 292,04 eur.

Za facebookové reklamy profilu Modrí od 17. 8. do 15. 9. zaplatila strana 19 400 eur. Modrí, Most - Híd zaplatili 949 eur za reklamu na facebookovom profile Mikuláša Dzurindu.

Kandidátka strany

Na kandidátke strany sa nachádza 149 mien. Z prvého miesta kandiduje predseda strany Mikuláš Dzurinda, na druhom mieste sa nachádza László Sólymos a tretia pozícia patrí podpredsedovi Ľubošovi Schwarzbacherovi.

Celý zoznam mien si môžete pozrieť nižšie:

Témy: volby2023
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok