V Chorvátsku zadržali českého občana. Na telefón si nakrúcal deti na pláži

ta3, čtk
11.9.2023 17:57

V Chorvátsku bol zadržaný 81-ročný Čech pre podozrenie, že si na mobil nakrúcal cudzie deti na pláži. Na jeho zvláštne správanie upozornili miestni, ktorí muža zadržali a odovzdali strážnikom. Informovala o tom chorvátska polícia. České ministerstvo zahraničia uviedlo, že o prípade vie, podrobnosti však neoznámilo.

Palestinians_Daily_Life641513.jpg
TASR/AP (ilu)

Krajiny sú v kontakte

Incident sa odohral na pláži v meste Crikvenica južne od Rijeky. Podľa polície je Čech pre fotografovanie a natáčanie podozrivý zo spáchania trestného činu narušenia súkromia dieťaťa. Umiestnili ho do cely predbežného zadržania.

"Mobil, ktorý používal na spáchanie trestného činu, mu bol zabavený. Policajti v tomto prípade postupovali na základe oznámenia občanov, ktorí spozorovali podozrivo sa správajúceho človeka a zadržali ho do príchodu polície," uvádza sa v policajnom vyhlásení.

"Naša ambasáda v Chorvátsku o zadržaní českého občana vie, je v kontakte s tamojším ministerstvom vnútra. Zatiaľ nebudeme detaily prípadu komentovať," povedal hovorca českého ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok