Pri leteckej show v Maďarsku sa zrútilo lietadlo. Neprežili dvaja ľudia, štyria utrpeli popáleniny

ta3 / TASR
10.9.2023 20:10

Počas leteckej show v maďarskom Stoličnom Belehrade sa zrútilo lietadlo. Dvojčlenná posádka zahynula. Má ísť o otca so synom. štyria ďalší ľudia utrpeli zranenia. Stroj pri obrátke stratil stabilitu a potom rýchlosť. Dopadol na zem vedľa zaparkovaných vozidiel a explodoval. Leteckú show predčasne ukončili.

lietadlo pád (TASR)
TASR

Podľa servera magyarnemzet.hu išlo o vojenské cvičné lietadlo s piestovým motorom North American Aviation T–28 Trojan, ktorým letel otec zo synom. Stroj pri obrátke stratil stabilitu, potom rýchlosť a padol na zem zhruba 300 metrov od zaparkovaných vozidiel.

Hlásia 2 mŕtvych

Plamene zasiahli na parkovisku letiska štyroch členov rodiny, z ktorých traja utrpeli vážne popáleniny, informuje spravodajca v Budapešti. Hovorca maďarskej záchranárskej služby Pál Győrfi uviedol, že dvaja ľudia zomreli na mieste nehody a štyria ľudia utrpeli popáleniny. Tri osoby s ťažkými popáleninami transportovali do budapeštianskych nemocníc záchranárske vrtuľníky z Budaörsu, Balatonfüredu a Szekszárdu. Ťažké zranenia utrpela žena, muž a dievčatko. Do nemocnice v Stoličnom Belehrade odviezli sanitkou ľahšie zraneného chlapca.

Na mieste zasahovali okrem záchranárov aj hasiči. Organizátori zrušili ďalší program leteckého dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok