Boj o hlasy voličov: Ak plánujete voliť Spravodlivosť, toto by ste mali vedieť

ta3 / Michaela Šimončičová
17.9.2023 00:00

Predčasné parlamentné voľby sa blížia. V sérii článkov vám postupne prinesieme základné informácie o všetkých 25 subjektoch, ktoré 30. septembra 2023 zabojujú o hlasy Slovákov. Prečítajte si základné informácie o politickej strane Spravodlivosť.

spravodlivost.jpg
Foto: ta3

Aby sme zachovali objektívnosť, s použitím generátora náhodných čísel sme vyžrebovali poradie 25 politických subjektov, kandidujúcich v predčasných parlamentných voľbách, v akom o nich publikujeme články na webe ta3.com. Poradie teda nekorešponduje s ich prideleným číslom, s ktorým budú kandidovať.

Základné informácie

Stranu Spravodlivosť sme v rokoch 2011 – 2023 mohli poznať aj ako 99 % - občiansky hlas, často skrátene 99 %. Je to slovenská ľavicová sociálnodemokratická politická strana založená hnutím (občianskou iniciatívou) 99%. V roku 2023 sa premenovali a vo voľbách kandidujú pod názvom Spravodlivosť. Predsedom strany je Ing. Vladimír Chlebo CSc.

Ako píšu na svojej webovej stránke, sú "prvá politická strana na Slovensku, ktorá využíva umelú inteligenciu na dosiahnutie pokroku a inovácií. Sme presvedčení, že pokrok nie je možné zastaviť, a preto chceme byť pripravení na novú éru. Umelá inteligencia môže byť silným nástrojom na zlepšenie našej spoločnosti pokiaľ budeme pripravení."

Ďalej píšu, že "Strana Spravodlivosť je politická strana, ktorá sa zameriava na pokrok prostredníctvom informovaného rozhodovania, etického využívania umelej inteligencie, transparentnosti a objektivity vo verejnej komunikácii."

Program strany

Program so sprievodným textom strany môžete nájsť na ich webovej stránke. Pre parlamentné voľby majú pripravených 8 hlavných programových tém:

1. Generačná Spravodlivosť

2. Súdna Spravodlivosť

3. Byrokratická Spravodlivosť

4. Imigračná Spravodlivosť

5. Európska spravodlivosť

6. Technologická Spravodlivosť

7. Volebná Spravodlivosť

8. Poľnohospodárska Spravodlivosť

Reklama a financie

Strana má verejný transparentný účet, na ktorom sa nachádzajú príspevky nielen od strany, ale aj dary sympatizantov strany. Príjmy sú 9 750 eur. Z transakčnej histórie vyplýva, že na propagáciu volebnej kampane míňa stovky eur. K 15. septembru disponuje čiastkou 4 659,93 eur.

Kandidátka strany

Na kandidátke strany sa nachádza 27 mien. Celý zoznam mien si môžete pozrieť nižšie.

Témy: volby2023
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok