Vuelta: Molano triumfoval v 12. etape, Kuss si udržal červený dres

ta3/TASR
7.9.2023 17:53

Kolumbijský cyklista Juan Sebastian Molano triumfoval v hromadnom špurte 12. etapy 78. ročníka pretekov Vuelta a Espaňa.

Jazdec tímu SAE Emirates Team zvládol 151 km dlhú trať z Olvegy do Zaragozy za 3:23:35 h. Na čele celkového poradia sa udržal Američan Sepp Kuss z Jumbo-Visma.

Predpoklady sa naplnili

Štvrtková previerka mala zvlnený profil a očakával sa záverečný špurt so šancou pre šprintérov. Predpoklady sa naplnili hneď od začiatku. Do úniku sa dostali len dvaja cyklisti. V balíku prišlo 111 kilometrov pred páskou k pádu, na zemi skončili Rudy Molard (FDJ), Omar Fraile (Ineos), Louis Vervaeke (Soudal), Samuele Battistella (Astana), Daniel Navarro (Burgos) a Alan Jousseaume (TotalEnergies). Všetci šiesti pokračovali v pretekoch.

Ako sa darilo športovcom?

Jetseho Bola a Abela Balderstoneho dostihli necelých 44 kilometrov pred cieľom. Bol však krátko na to opäť nastúpil, no po šiestich kilometroch sa stal definitívne súčasťou balíka. Pelotón prišiel do finišu pokope a o triumfe rozhodol hromadný špurt, v ktorom mal najlepšie nohy Molano. Druhý skončil Austrálčan Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) a tretí finišoval Boy Van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) z Holandska.

Kuss v červenom

Kuss má na čele celkovej klasifikácie náskok 26 sekúnd pred Marcom Solerom zo Španielska (SAE Team Emirates).

Vo štvrtok je na programe 135 km dlhá horská etapa z Formigalu do Col du Tourmalet. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok