Ako je na tom Schumacher? Blízky priateľ prehovoril o jeho zdravotnom stave

ta3
8.9.2023 16:40

Takmer desať rokov uplynulo od chvíle, keď mal Michael Schumacher nehodu na lyžiach, pri ktorej utrpel ťažké zranenie. Informácie o jeho stave rodina ďalej prísne tají a len pár vybraných ľudí sa dostane do Schumacherovej blízkosti. Jedným z nich je švajčiarsky novinár Roger Benoit. Jeho slová o stave bývalého pretekára pozitívne rozhodne nie sú.

F5flgBGWIAAvgNw.jpg
Twitter/Sarı Bayrak

Veľká neznáma

Benoitove slová o stave bývalého pretekára pozitívne rozhodne nie sú, píše web cnn.iprima.cz.

Schumacher odišiel v roku 2012 do "dôchodku" z milovanej Formuly 1. Prešiel iba rok, keď pri lyžovaní v Méribeli vo francúzskych Alpách mimo upravenej zjazdovky v decembri 2013 sa pri páde udrel hlavou o skalu.

Hoci mal helmu, utrpel ťažké zranenie. V nemocnici v Grenobli podstúpil operáciu mozgu a odvtedy je jeho zdravotný stav jedna veľká neznáma, pripomína portál.

Chránené súkromie

Jeho manželka Corina prísne chráni manželovo súkromie a podrobnosti o jeho zdravotnom stave poznajú iba blízki rodinní príslušníci a priatelia, ktorým dôveruje. Jedným z nich je aj Benoit.

Švajčiar bol niekoľko desaťročí jedným z najznámejších novinárov venujúcich sa Formule 1 a so Schumacherom po pretekoch pravidelne fajčili cigary, ozrejmil český web.

Zmierenie so šampiónom

Keď sa Beonita spýtali na Schumacherov zdravotný stav odpovedal: "Nie. Na túto otázku existuje iba jedna odpoveď. Jeho syn Mick v jednom zo svojich rozhovorov v roku 2022 povedal: ‚Dal by som čokoľvek, aby som hovoril s otcom'," povedal Benoit. "Táto veta hovorí všetko o tom, ako sa jeho otcovi darí už viac ako 3 500 dní. Je to prípad beznádeje," priznal Benoit pre francúzsky portál.

Priznal, že bolo obdobie, kedy so sedemnásobným majstrom sveta po názorových nezhodách nehovorili. Je vďačný, že túto etapu uzavreli na Grand Prix Japonska v roku 2011.

Bol to práve Schumacher, kto urobil prvý krok a s novinárom sa zmieril. "Bolo to na Grad Prix v Japonsku v roku 2011. Videl som prichádzať Schumachera. Prešiel okolo mňa. Ale po dvoch metroch sa zastavil, vrátil sa, plesol ma rukou po kolene a povedal: ‚Zabudnime na všetko, čo bolo. Začnime od začiatku.“ Potiahol som z cigary a povedal: ‚Dobre.' Odvtedy spolu zase hovoríme," dodal pre nemecký denník Blick Benoit.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok