Reakcia na americkú návštevu? Rusi zaútočili na trh v Kosťantynivke, hlásia obete

6.9.2023 15:49

Najmenej 16 ľudí prišlo dnes o život po ruskom útoku na trhovisko v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, informovalo Rádio Svoboda na sociálnej sieti Telegram. Útok na trhovisko, obchody a lekáreň odsúdil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Nie je to prvýkrát

Tlačová agentúra Ukrinform zverejnila video, ktoré podľa nej zachytáva raketový útok v Kosťantynivke. Hlásených je aj 28 zranených, dodal Ukrinform s odvolaním sa na vedenie Doneckej oblastnej vojenskej správy. Medzi obeťami je aj jedno dieťa.

"Delostrelectvo ruských teroristov zabilo 16 ľudí v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti. Obyčajný trh. Obchody. Lekáreň. Ľudia, ktorí neurobili nič zlé. Veľa zranených," uviedol v príspevku na sociálnej sieti ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. "Žiaľ, počet mŕtvych a zranených sa môže ešte zvýšiť. Toto ruské zlo musí byť porazené čo najskôr," dodal.

K útoku došlo v deň, keď je na návšteve Kyjeva americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Kosťantynivka čelila ostreľovaniu už v júli, keď tam zahynuli dvaja ľudia vrátane 10-ročného dieťaťa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok