Futbalová horúčka na Slovensku vrcholí. Podvodníci predávajú vstupenky, Bratislavu čakajú výrazné obmedzenia

ta3/Patrik Mindžák, TASR
7.9.2023 14:51 , Aktualizované: 7.9.2023 16:51

Už v piatok 8. septembra zažije slovenská futbalová reprezentácia dlhoočakávané stretnutie proti Ronaldovmu Portugalsku. Nielen samotní aktéri zápasu sú nadšení. O vstupenky na duel bol obrovský záujem, vypredali sa v priebehu niekoľkých desiatok minút. Stále sa však nájdu aj takí, ktorí chcú na futbalovom sviatku zarobiť a za lístky požadujú nehorázne sumy. To záujemcov neodrádza a siahajú až na dno svojich peňaženiek.

20200409_futbal_sr_cr_01725110.jpg
TASR/Jaroslav Novák

Bleskové vypredanie lístkov

Vstupenky na kvalifikačné futbalové zápasy ME 2024 Slovenska s Portugalskom a Lichtenštajnskom sa vypredali počas 38 minút. Už pred oficiálnym začiatkom predaja bolo na stránke spoločnosti predávajúcej vstupenky aktívnych približne 14-tisíc používateľov, ktorých počet sa neskôr ešte zvýšil.

Do voľného predaja išlo 12 630 vstupeniek na bratislavské duely, záujem o ne bol mnohonásobne vyšší a z tohto dôvodu nebolo možné uspokojiť všetkých záujemcov.

Na zvyšnú kapacitu vstupeniek mali opcie Portugalská futbalová asociácia, UEFA a na oba zápasy partneri SFZ, ako aj regionálne a oblastné futbalové zväzy.

Na štadióne sa k nim už nedostanete

Vstupenky sa predávajú výhradne na meno, priezvisko, dátum narodenia a adresu každého držiteľa vstupenky bez ohľadu na sektor. Zmena držiteľa vstupenky nebude možná.

Vstupenky sú už vypredané, v pokladniciach na štadióne sa už žiadne nebudú dať zakúpiť, upozorňuje SFZ.

V druhej augustovej fáze predaja sa zvyšné vstupenky vypredali za desať minút. Lístky na zápas s Lichtenštajnskom sú však ešte stále k dispozícii od 15 eur, pripomína SFZ.

Raj pre podvodníkov

Po vypredaní lístkov na zápas s Portugalskom spustili svoju vlnu predaja podvodníci.

"Vo veľkom zverejňujú na bazároch ponuky s predajom vstupeniek. Zaplatiť im môžete, ale lístkov sa nedočkáte," informovala polícia.

"V jednom z nich poškodená telefonicky komunikovala s podvodníkom, ktorému zaslala za dve vstupenky 180 eur. Po odoslaní peňazí jej predajca napísal, že ešte pred zaslaním lístkov musí vybaviť na nich prepis mien. Poškodená sa však lístkov nedočkala," opísala prípad polícia.

Podobnú skúsenosť zažil aj 37-ročný muž z Bratislavy, ktorý si chcel kúpiť štyri lístky, a tak sa s predajcom dohodol na cene 356 eur, ktoré zaslal na dohodnutý bankový účet. "Neznámy muž po zrealizovaní platby prestal s poškodeným komunikovať," dodala polícia.

Kupec je ochotný dať za vstupenku s Portugalskom naozaj štedrú sumu. reprofoto vstupenky.bazos.sk Kupec je ochotný dať za vstupenku s Portugalskom naozaj štedrú sumu.

Obrovské cifry

Sledovali sme ponuky na webovom portáli, ktoré ponúkali lístky na zápas proti Portugalsku. Sumy sa pohybovali od 39 do 999 eur.

Vyskytli sa aj inzeráty, keď ľudia nemali problém sami odkúpiť lístok za vysokú cenu - najvyššia bola tisíc eur.

Popri rôznych ponukách sme natrafili aj na záujemcu, ktorý by chcel získať vstupenku so sedadlom čo najnižšie na tribúne. Ako dôvod uviedol, že sa chce pokúsiť dostať na ihrisko a pribehnúť za Cristianom Ronaldom.

Ako sa vyjadril, za lístok je ochotný zaplatiť maximálne 200 eur, lebo "viac nemá". Keďže plánuje vbehnúť bez trička, na hruď si môže napísať aj reklamu od predajcu, v prípade neúspechu by vyplatil spomínanú sumu.

Mnoho inzerátov upozorňuje na podvodníkov priamo na webe. Vypísali aj rôzne mená a ceny, ktorými chcú oklamať prípadných záujemcov. Niekoľkí inzerenti dokonca lístky dražia, najvyššia ponuka údajne získa lístok na duel proti Ronaldovej družine.

Keďže vstupenky na zápasy sú na osobné údaje a kontrolovať sa bude aj doklad totožnosti, ostáva už len čakať, ako sa špekulanti z jednej či druhej strany dostanú na štadión. Ak vôbec.

Popri rôznych ponúkách sa dali nájsť aj takéto bizarnosti. reprofoto vstupenky.bazos.sk Popri rôznych ponúkách sa dali nájsť aj takéto bizarnosti.

Obmedzenia už vo štvrtok

Pre zápas s gigantom nielen európskeho, ale aj celosvetového futbalu budú v Bratislave v okolí štadióna sprísnené kontroly osôb, a to už aj deň pred duelom.

Vo štvrtok 7. septembra v čase od 17.00 hod – 21.00 hod je potrebné rešpektovať pokyny MP a PZ SR ako aj usporiadateľskej služby. Rovnako to bude aj v deň zápasu, v piatok 8. septembra v čase od 17.30 hod.

Ako to bude s parkovaním?

Usporiadatelia významného zápasu ďalej upozorňujú na parkovanie v blízkosti Tehelného poľa. Garáž zo strany ulíc Príkopová / Tegelhoffa (od Národného tenisového centra) je v deň konania podujatia uzatvorená až do otvorenia štadióna.

Garáž a vjazd zo strany ulice Kalinčiakova obojsmerne budú uzatvorené v deň konania podujatia s obmedzením najmä pre časť štadióna - pre VIP. 

Prechod do časti Tower 5 v rámci podzemnej garáže pre peších je v deň konania podujatia otvorený počas celého dňa. Vjazd do tamojšej garáže je v piatok zo strany ulice Bajkalská.

Zväz upozorňuje

Fanúšikom sa odporúča prísť na štadión minimálne dve hodiny pred výkopom. Organizátori skontrolujú lístky s menom a priezviskom, následne budú požadovať aj doklad totožnosti na overenie.

Sprísnené budú aj bezpečnostné kontroly zamerané na zakázané a nebezpečné predmety, píše web SFZ. Ten priložil aj mapu s možnosťou dostupného parkovania v blízkosti Tehelného poľa pre rôzne obmedzenia, ktoré sme spomínali už vyššie.

Pre fanúšikov bude otvorený aj Fan PARK, kde od 14.00 h vystúpia slovenskí interpreti Majself a Dominika Mirgová. Konať sa budú aj rôzne súťaže, príde aj bývalý reprezentant Martin Škrtel, ktorý tam bude mať autogramiádu. SFZ tak predstavil veľkolepé oslavy pred večerným futbalovým sviatkom.

Priestor bude počas celého dňa monitorovaný, a preto usporiadatelia požadujú verejnosť, aby sa riadila pokynmi PZ SR, usporiadateľskej služby a organizátora podujatia a rešpektovala ich.

O zápase našich proti Portugalsku hovoril športový redaktor Martin Bíly. Pozrieť si to môžete nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok