V predposlednej horskej etape si Froome môže vylepšiť pozíciu

ČTK SITA
22.7.2016 11:26

Predposlednú horskú etapu 103. ročníka absolvujú jazdci na slávnej Tour de France. V poradí 19. etapa odštartuje v dejisku zimnej olympiády 1992 v Albertville a bude zároveň jednou z posledných možností prenasledovateľov k útoku na jasne vedúceho Brita Chrisa Froomea.

V predposlednej horskej etape si Froome môže vylepšiť pozíciu
SITA/AP

Froome vo štvrtkovom súboji s chronometrom porazil aj výborného holandského časovkára Toma Dumoulina. V poradí druhý Bauke Mollema, Dumoulinov krajan, stráca na lídra stajne Sky v celkovom poradí už tri minúty a 52 sekúnd.

carte_0a000002-e572-be78.jpg

Brit Adam Yates je späť o ďalších 24 sekúnd. Froome je tak veľmi blízko k obhajobe minuloročného triumfu a celkovo tretiemu prvenstvu. Skromnejšie plány má Roman Kreuziger. Najlepší z tria českých jazdcov v pelotóne začínal závod ako domestik Alberta Contadora v stajni Tinkoff, ale po Španielovom odstúpení sa stal lídrom. A túži skončiť v prvej desiatke, na ktorú má z 12. priečky viac ako minútovú stratu.

letour_0a000002-e651-5bc7.png

Cyklistov čaká iba 146 km, ale prakticky žiadne po rovine. Pôjde sa zväčša len do kopca a z kopca, rýchlostnú prémiu zaradili na jediný menej zvlnený úsek na 25,5. km v Doussard. Peter Sagan však nemusí útočiť. Keďže so 425 bodmi na konte virtuálne už je víťazom bodovacej súťaže, môže si dopriať pokojné tempo a príchod do cieľa v niektorej zo zadných skupín. Na oddych bude mať dôvod.

Cieľ bude vo výške 1372 m po 9,8 km dlhom stúpaní na Le Bettex v dedinke St. Gervais Mont Blanc. Toto stúpanie zaradili organizátori Tour de France ako cieľové iba po druhý raz v histórii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok