V Bruseli vyvolal poplach podozrivý muž v kabáte s trčiacimi drôtmi

TASR ČTK TA3
20.7.2016 17:48

Belgická polícia uzavrela jedno z námestí v centre Bruselu po tom, ako dostala hlásenie, že sa tam pohybuje podozrivý muž. Našťastie išlo o falošný poplach.

Poplach na námestí Place de la Monnaie/Muntplein spôsobil muž, ktorý mal - napriek horúcemu počasiu - oblečený hrubý zimný kabát. Podľa vyjadrenia polície sa správal podozrivo a navyše sa zdalo, že mu spod oblečenia vytŕčajú káble.

Podozrivý muž najskôr nejavil ochotu spolupracovať s príslušníkmi bezpečnostných zložiek. To sa zmenilo, keď ho obkľúčili ozbrojenci a namierili na neho strelné zbrane. Pyrotechnici vtedy konečne overili, že nie je nebezpečný a že nemá na tele žiadnu trhavinu. Muža, ktorý je podľa policajných zdrojov s veľkou pravdepodobnosťou študentom jadrovej fyziky a v centre Bruselu meral úroveň rádioaktivity, zadržali.

 

"Rozhodli sme sa, že nebudeme nič riskovať," vyhlásil policajný hovorca. V Belgicku platí vysoký stupeň pohotovosti pred blížiacimi sa oslavami tamojšieho národného sviatku. Polícia sa obáva, že by mohol byť príležitosťou pre teroristov podobne ako minulý týždeň vo Francúzsku, kde útočník zabil nákladným autom 84 ľudí počas pouličnej slávnosti v meste Nice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok