Krvavá dráma v Bavorsku: Migrant zaútočil sekerou na cestujúcich

ĆTK TA3 Twitter TASR SITA
18.7.2016 23:18

Útočník v regionálnom vlaku pri bavorskom Würzburgu napadol sekerou cestujúcich, niekoľko ľudí vážne zranil, polícia ho následne zastrelila.

Rozsiahly policajný zásah

Polícia spresnila, že štyria ľudia boli zranení vážne a jeden ľahko, ďalších 14 ľudí utrpelo šok, zranení ale neboli. Čínske médiá uvádzajú, že terčom bola istá rodina z Hongkongu. Incident sa stal vo vlaku, ktorý išiel z Treuchtlingen do Würzburgu. Útočník cestujúcich napadol medzi stanicami Ochsenfurt a Würzburg-Heidingsfeld a Ochsenfurt, južne od Würzburgu. 

Trať aj hlavná stanica vo Würzburgu sú podľa portálu Focus Online uzavreté. Focus policajný zásah pri Würzburge označil za veľmi rozsiahly, nad miestom činu lietali policajné helikoptéry.

Polícia útočníka zastrelila

Útočník bol len 17-ročný Afganec. V rozhovore s televíziou ARD to vyhlásil bavorský krajinský minister vnútra Joachim Herrmann s tým, že motív jeho činu zatiaľ známy nie je. Herrmann tiež povedal, že Afganca pri zásahu zastrelila polícia po tom, čo sa na ňu pokúsil zaútočiť.

Minister bavorskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti Bayerischer Rundfunk spresnil, že mladík prišiel do Nemecka ako utečenec bez sprievodu. Afganec podľa Herrmanna býval v Ochsenfurte, ktorý leží južne od Würzburgu. V rozhovore s BR minister spresnil, že mladík do Nemecka prišiel bez sprievodu rodičov a že teraz asi dva týždne žil v pestúnskej rodine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok