Turci zverejnili brutálne videá z lynčovania pučistov. Zabíjame piateho, kričia

TASR
17.7.2016 15:30

Vojaci, ktorí sa pokúsili o štátny prevrat v Turecku, boli týraní a dokonca lynčovaní. Tieto nepotvrdené správy priniesli v sobotu turecké médiá.

Turci zverejnili brutálne videá z lynčovania pučistov. Zabíjame piateho, kričia
SITA/AP

Na videu, ktoré bolo zrejme nakrútené na jednom z mostov klenúcich sa nad prielivom Bospor v Istanbule, vidieť vojaka ležiaceho v krvi na zemi.

"Zabili sme štyroch, teraz zabíjame piateho. Psa!" povedala v turečtine osoba nakrúcajúca záznam.
Niekto ďalší kričí: "Boh je veľký!" a "Neveriaci!" Na videu tiež vidieť, že niekoľko ďalších ľudí sa postaví na telo bez života. Záznam bol zverejnený na sociálnej sieti Twitter.

Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy.

Časť armády pri pokuse o puč z piatka na sobotu oznámila, že preberá moc, aby znovu nastolila poriadok v krajine. Pri pokuse bolo zabitých celkovo 265 ľudí. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v dramatickej situácii vyzval občanov - svojich stúpencov, aby vyšli v sobotu do ulíc a protestovali proti prevratu.

Na inom videu skupina ľudí nesúhlasiaca s prevratom obkľúčila tank, jeden z demonštrantov naň vyliezol a kopancom zhodil vojaka z prielezu.

Dav ľudí v inom prípade podrezal hrdlo vojakovi, napísal turecký denník Sözcü, ktorý je blízky armáde. Agentúre DPA sa zatiaľ nepodarilo overiť pravosť videí, ktoré boli dostupné na internete.

Prezident Erdogan začal v sobotu operáciu zameranú na čistky v ozbrojených silách a dal zatknúť takmer 3000 príslušníkov armády. Operácia na ukončenie prevratu bola ukončená v sobotu popoludní, informovali predstavitelia tureckej vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok