Vláda vyčlenila na pomoc Rómom státisíce eur

SITA
17.7.2016 10:55

Samosprávy a tretí sektor majú možnosť žiadať o dotácie na riešenie problémov rómskych komunít, ministerstvo vnútra na to vyčlenilo 615-tisíc eur. Výzvu na predkladanie žiadostí o finančnú podporu vyhlásil Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity, ktorý spadá pod rezort vnútra.

Vláda vyčlenila na pomoc Rómom státisíce eur
TASR/Michal Svítok

Dotácie pre nadácie aj pre obce

Ako ďalej píše úrad na svojej stránke, na posielanie žiadostí majú záujemcovia čas do 5. augusta. "Ide o žiadosti na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity," informuje úrad.

Dotáciu môžu získať občianske združenia, nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, ako aj iné organizácie z tretieho sektora. Finančnú podporu však ministerstvo vnútra poskytne aj obciam a vyšším územným celkom, ako aj nimi zriadeným organizáciám či organizáciám, ktoré plnia úlohy v rámci integrovaného záchranného systému. O dotáciu môže žiadať napríklad i Slovenský Červený kríž či Medzinárodná organizácia pre migráciu.

Len jedna žiadosť o poskytnutie

"Podporené budú aktivity vychádzajúce z prioritných politík a cieľov Stratégie SR pre integráciu Rómov do roku 2020 - zabezpečenie technickej vybavenosti a rekonštrukcie bývania Rómov, projekty pre dobudovanie miestnych komunikácií v rómskych komunitách, pre podporu vzdelávania a výchovy, zamestnanosti a zamestnateľnosti a podobne," píše úrad rómskeho splnomocnenca.

Minimálna výška dotácie je tisíc eur. Na poskytnutie dotácie nie je právny nárok, oprávnení žiadatelia môžu predložiť len jednu žiadosť o jej poskytnutie, v opačnom prípade budú vylúčené všetky ich žiadosti. Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia na stránke ministerstva vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok