Dovolenkári sa do Turecka dostanú, niektoré oblasti však úrady neodporúčajú

TA3 TASR
16.7.2016 11:39

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí pre momentálnu situáciu v Turecku aktualizovalo cestovné odporúčanie do tejto krajiny. Podľa rezortu diplomacie by Slováci mali zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí Turecka, najmä do Ankary a Istanbulu. Dovolenkári sa však nemusia obávať vycestovať do ostatných prímorských dovolenkových destinácií.

Obmedzenie pohybu po krajine

Ministerstvo vníma situáciu ako neprehľadnú. Slovákom preto odporúča, aby počas svojho pobytu na celom území Turecka zachovali pokoj, nevychádzali z ubytovacích zariadení, nezapájali sa do verejných zhromaždení a akcií v uliciach miest, najmä v Ankare a Istanbule. Podľa ministerstva by mali Slováci obmedziť pohyb po krajine a striktne dodržiavať pokyny miestnych bezpečnostných zložiek.

"Situácia v tureckých prímorských letoviskách je pokojná a letisko v Antalyi a v Izmire je v prevádzke. Veľvyslanectvo SR v Ankare a Generálny konzulát SR v Istanbule situáciu monitorujú a v prípade potreby budú upravovať zmenu cestovného odporúčania," uviedol slovenský rezort diplomacie.

Registrácia na stránke

Slovákom zároveň odporúča, aby v prípade cestovania do Turecka využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Pokus o štátny prevrat v Turecku dovolenkujúci Slováci v tejto krajine takmer nepocítili. Ako uviedli, noc bola relatívne pokojná a o aktuálnej situácii sa dozvedali najmä zo zahraničných médií a sociálnych sietí.

V noci nadnes sa pokúsila armádna frakcia v Turecku o štátny prevrat. Tureckí vládni predstavitelia ráno uviedli, že tento pokus sa nevydaril.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok