Bývalý prezident Gašparovič druhý rok bojuje s rakovinou

TA3 ČTK
14.7.2016 10:27

Exprezident Ivan Gašparovič priznal, že má rakovinu. Vedel o nej vraj už dlhšie, ale "nechcel kaziť sviatky rodine". Momentálne podstupuje chemoterapiu a dúfa, že sa mu nad zákerným ochorením podarí zvíťaziť.

Bývalý prezident Gašparovič druhý rok bojuje s rakovinou
SITA

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič sa takmer dva roky zápasí s rakovinou hrubého čreva. Napísal to denník Nový čas, ktorému sedemdesiatpäťročný Gašparovič povedal, že podstupuje chemoterapiu. "Zdá sa mi navonok, že to ide všetko dobre. Aj v súčasnosti som stále pod chemoterapiou, bude to trvať ešte mesiac. Výsledky ukazujú, že som na dobrej ceste vyliečiť sa," uviedol Gašparovič, ktorý bol hlavou nášho štátu v rokoch 2004 až 2014.

Exprezident vlani aj tento rok podstúpil operácie v bratislavskom onkologickom ústave, zdravotné ťažkosti vtedy nekomentoval. Gašparovič vyhlásil, že o svojej chorobe mal informácie už pred minuloročnou júnovú hospitalizáciou.

"Vedel som to niekedy v novembri, ale nechcel som kaziť sviatky rodine, tak som to priznal až v januári. Išiel sme na chemoterapiu, na ožarovanie a hneď ma chceli operovať, ale vtedy som to odmietol, pretože to plánovali na apríl alebo máj. Povedal som im, že musím ísť na majstrovstvá sveta v hokeji, tak ma operovali až 1. júna," povedal Gašparovič, ktorý je známy tým, že ako divák navštevuje hokejové stretnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok