Pre Michalovce je prioritou záchrana v prvej lige

SITA
13.7.2016 21:07

Futbalisti Michaloviec obsadili ako nováčik v uplynulom ročníku najvyššej slovenskej súťaže predposledné 11. miesto, definitívu záchrany spečatili až v záverečnom 33. kole. Hráči MFK Zemplín by sa radi udržali medzi slovenskou elitou aj po nastávajúcej sezóne.

Pre Michalovce je prioritou záchrana v prvej lige
SITA/Jozef Jarošík

Michalovce si rovnako ako vlani na úvod zmerajú sily s úradujúcim majstrom AS Trenčín. "Uvidíme, ako sa nám ešte podarí doplniť káder, ale pôjdeme od zápasu k zápasu. Jednoznačne chceme udržať prvú ligu pre Michalovce. Bude to síce ťažšie, lebo druhý ročník v najvyššej súťaži býva náročnejší ako prvý. Mojou víziou je, aby chlapci napredovali a svojimi výkonmi tešili divákov," citoval denník Korzár slová nového hlavného trénera michalovského klubu Antona Šoltisa.

Štyridsaťročný košický rodák Šoltis v jarnej časti uplynulého ročníka pôsobil ako asistent Stanislava Grigu, ten sa však rozhodol nepokračovať na Zemplíne a mužstvo prevzal práve Šoltis. Jeho asistentom pri A-tíme je Ivan Lapšanský.

"V kabíne cítiť, že sa blíži začiatok novej sezóny. Na sobotňajší domáci úvodný súboj proti Trenčínu sa už všetci tešíme. Veríme, že hladní po futbale sú aj ľudia a prídu nás povzbudiť v hojnom počte a budú naším dvanástym hráčom. Na jar ich fantastické povzbudzovanie dodávalo hráčom silu a energiu. Dúfam, že sa prídu pozrieť nielen na majstra, ale aj na naše mužstvo. V akej zostave nastúpime, je ešte otázne, snáď budú k dispozícii aj noví hráči," poznamenal A. Šoltis, pre ktorého to bude premiéra v pozícii hlavného trénera v najvyššej súťaži: "Preto ten futbal robíme, aby sme sa posúvali ďalej. Zápasy sú vrcholom práce, pracujú v nich emócie. Verím, že ľudí nesklameme a potešíme ich dobrou hrou aj výsledkom. Urobíme pre to maximum."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok