Portugalsku udelili za víťazstvo na Eure rekordnú prémiu

TA3 TASR SITA
11.7.2016 09:21

Po Eure 2016 vyplatí Európska futbalová únia rekordnú prémiu víťazovi šampionátu. Na účet Portugalského futbalového zväzu pribudne vďaka triumfu reprezentácie na finálovom turnaji vo Francúzsku suma 25,5 milióna eur.

Portugalsku udelili za víťazstvo na Eure rekordnú prémiu
SITA/AP

Mužstvo vedené kapitánom Cristianom Ronaldom si mohlo zarobiť celkovo 27 miliónov eur, za tri remízy v skupinovej fáze s Islandom (1:1), Rakúskom (0:0) a Maďarskom (3:3) však zinkasovali Portugalčania len 1,5 milióna namiesto troch miliónov eur.

Francúzsko si vďaka dosiahnutým výsledkom a finálovej účasti na šampionáte prilepší o 23,5 milióna eur. Rovnakú sumu získali v roku 2012 Španieli, ktorí vystúpili na kontinentálny trón.

Santos hovorí o jasnej budúcnosti

Fernando Santos (tréner Portugalska): "Som veľmi šťastný. Ďakujem všetkým za tento úspech - Bohu, že zostal s nami do konca, mojej manželke, matke a vnukovi. Môj otec, kdekoľvek teraz je, má už v sebe asi pár pív. Tiež by som sa chcel poďakovať Grékom. Cristiano je úžasný príklad. Veľmi chcel zostať na ihrisku. Počas celého turnaja bol lídrom šatne. Pomáhal všetkým okolo seba, stal sa definíciou tímovej práce. Máme pred sebou jasnú budúcnosť, ale najskôr to poriadne oslávime."

Pepe, najlepší hráč finálového stretnutia: "Bolo to ťažké, keď sme hneď v úvode zápasu stratili nášho najdôležitejšieho hráča, do ktorého sme vkladali všetky nádeje. Cristiano dokáže dať gól v každom okamihu. Keď nemohol pokračovať ďalej, povedal som spoluhráčom, že to musíme vyhrať pre neho. Tréner nás pripravil veľmi dobre, jeho striedania prišli v pravý čas. Dali sme do stretnutia krv, pot a slzy. Napísali sme veľkolepú kapitolu v knihe portugalskej futbalovej histórie."

Éder, strelec jediného finálového gólu: "Je to niečo fantastické, všetci si môžeme navzájom blahoželať. Od okamihu, keď som zistil, že pôjdem na ihrisko, vedel som, že moja šanca príde. Som rád, že sa tak stalo. Cristiano Ronaldo mi pred predĺžením povedal, že strelím víťazný gól. Vložil do mňa veľkú dôveru. Gól bol dielom celého tímu, počas celého šampionátu sme si počínali skvele."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok