Leadsomová podáva sťažnosť na britský denník, novinárka sa bráni

TA3 ČTK
9.7.2016 22:57

Boj o post šéfky britských konzervatívcov nečakane vyostrila téma materstva. Rozhorčenie vyvolala Andrea Leadsomová, ktorá v rozhovore pre denník The Times naznačila, že ako matka troch detí je vhodnejšou kandidátkou, ako jej bezdetná súperka Theresa Mayová.

Leadsomová novinárku z The Times obvinila, že jej slová prekrútili. Vyjadrenie Leadsomovej na tému materstva a bezdetnosť vzbudilo veľký rozruch, pretože politička v rozhovore naznačila, že ako matka troch detí je vhodnejšou uchádzačkou o post premiérky. "Úprimne si myslím, že ako matka máte reálnejší podiel na budúcnosti krajiny, hmatateľný podiel. Ona (Mayová) zrejme má netere, synovcov, veľa ďalších ľudí. Ja ale mám deti, ktoré budú mať deti a tie budú priamou súčasťou toho, čo sa bude odohrávať, "povedala Leadsomová novinárke Rachel Sylvestrovej.

The Times považovali toto vyjadrenie za natoľko závažné, že ho umiestnili na titulnú stranu. Leadsomová sa ale obhajuje tým, že denník jej slová dezinterpretoval a že jej úmysly boli presne opačné.

Ministerka vnútra celú vec nijako priamo nekomentovala, vyzvala ale svoju stranícku kolegyňu, aby sa pripojila k jej snahe viesť čistú kampaň. Mayová na twitteri okrem iného napísala, že sa bude snažiť, aby kampaň zostala "v medziach prijateľnej politickej debaty".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok