Finále ME povedie Angličan Clattenburg, prežíva životný rok

SITA
9.7.2016 11:30

V tomto roku už pískal finále Ligy majstrov aj rozhodujúci duel anglického FA Cup-u.

Finále ME povedie Angličan Clattenburg, prežíva životný rok
SITA/AP

Angličan Mark Clattenburg bude hlavným rozhodcom nedeľňajšieho finálového zápasu futbalových ME 2016 medzi Portugalskom a Francúzskom (21:00) na Stade de France. Na čiarach budú rozhodovať jeho krajania Simon Beck a Jake Collin, štvrtým arbitrom bude Maďar Viktor Kassai. Štyridsaťjedenročný Clattenburg viedol počas doterajšieho priebehu ME tri duely: dva súboje v základných skupinách Belgicko - Taliansko, Česko - Chorvátsko a osemfinálové stretnutie Švajčiarsko - Poľsko.

Nomináciu zhodnotil Vojtech Christov, bývalý špičkový arbiter, ktorý viedol aj finále ME 1984 vo Francúzsku: "Nomináciu Angličana Clattenburga na finále ME považujem za dobrú. Som presvedčený, že nedeľňajšie stretnutie zvládne. Oceňujem uňho to, že má zmysel pre plynulosť hry, poskytuje tzv. výhody, keď je to potrebné, vie uplatniť veľkorysý prístup a je dôsledný pri trestaní nešportových prejavov."

"Výkony rozhodcov ma však nenadchli, nevidel som medzi nimi silné osobnosti. Celkovo si počínali dobre a situáciu zvládli, až na niektoré momenty, keď sa nevyhli občasným chybám. Nie vždy boli citlivo udeľované osobné tresty. Trošku som bol sklamaný zo semifinálového výkonu Taliana Rizzoliho. V niektorých momentoch nebolo ani samotným hráčom jasné, čo sa píska, čo sa nepíska, čo je a čo nie je dovolené," komentoval Christov pre agentúru SITA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok