Zväz vylúčil Samuela Piaseckého z reprezentácie

TA3 TASR
6.7.2016 23:23

Výkonný výbor Slovenskej gymnastickej federácie vylúčil Samuela Piaseckého z reprezentácie za hrubé porušenie disciplíny počas májových majstrovstiev Európy v švajčiarskom Berne.

Informáciu priniesol web gymnastics.sk  Členovia disciplinárnej komisie odsúdili správanie SamuelaPiaseckého, jeho opakované a neospravedlniteľné priestupky pri dodržiavaní životosprávy na základe podkladov vedúceho výpravy Jána Nováka: "V súťaži mužov nastúpil pretekár Piasecký len na jedno náradie, čo je v rozpore s nominačnými kritériami. O skutočnosti, že na ME ide len na jedno náradie som ja ani VV SGF neboli informovaní pred ME ani priamo v dejisku šampionátu. Na ME prišlo, žiaľ, aj k priam šokujúcej udalosti, keď pretekár SamuelPiasecký (zjavne aj pod vplyvom alkoholu, čo u Piaseckého je opakovaný jav) najprv verbálne napadol vedúceho výpravy. Vulgárne sa ho snažil dokonca vyprovokovať k fyzickému kontaktu. Na celej záležitosti je rovnako zarážajúce, že ani tréner Peter Krištof ani rozhodca Ľuboš Rupčík nezasiahli voči pretekárovi. To vykonal jedine rozhodca Tibor Bohňa, ktorý sa snažil Piaseckého zahriaknuť," uvádza sa v hodnotiacej správe Jána Nováka.

Za vylúčenie slovenského reprezentanta hlasovali piati členovia komisie, dvaja sa zdržali. Výkonný výbor SGF bude tiež rozhodovať o ďalšom zotrvaní Piaseckého ako člena SGF.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok