Košice vyhrali nad Martinom 4:3

TA3
26.2.2012 22:15

HC Košice - MHC Mountfield Martin 4:3 (0:1, 1:2, 3:0)

Už v prvej minúte mohol skórovať Jenčík ktorý sa ocitol pred martinskou bránkou. Šimka však nedokázali prekonať ani Pašek a po ňom Hvila. Martin sa ujal vedenia v 8. min. Do strely sa oprel Škumát a Hylák inkasoval. Domáci boli aktívnejší, ale mali vychýlenú mušku. Kristek mieril na bránku, Bartoš blízko vedľa nej. Netrafil ju ani Dravecký. V závere prvej tretiny musel ešte pred Themárom zachraňovať Hylák.

V úvode druhej dvadsaťminútovky sa dočkali aj Košičania, Spilar zachytil nepresnú rozohrávku a strelou z ľavej strany vyrovnal - 1:1. V 28. min Jenčíkovo bekhendové zakončenie zneškodnil Šimko. V polovici stretnutia sa nepresadili hosťujúci Galamboš a po ňom ani Sobota. Po druhý raz v stretnutí sa ujal Martin vedenia v 35. min, keď Brcko spomedzi kruhov prestrelil Hyláka - 1:2. V 38. min hostia viedli už o dva góly, Galamboš šikovne zadovkou dostal pri presilovke puk do domácej bránky.

V tretej tretine Košičania zaradili vyšší rýchlostný stupeň. V 42. min zužitkoval Jenčíkovu prihrávku Gron -2:3. V 49. min strelil od modrej čiary Martin Chovan, Šimko puk vyrazil a Hvila zblízka vyrovnal. V 57. min po peknej Spilarovej prihrávke strelil víťazný gól Pašek.

HC Košice - MHC Mountfield Martin 4:3 (0:1, 1:2, 3:0)

Góly: 23. Spilar, 42. S. Gron (Jenčík), 49. Hvila (Martin Chovan), 57. Pašek (Spilar, Hvila) - 8. Škumát (Themár, Vartovník), 35. Brcko (Miroslav Ižvolt, Macejka), 38. Galamboš (Matejka, Fadrný) 
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Korba, M. Smrek, 4336 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - P. Bartoš, Kristek, Zálešák - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Pašek, Hvila, Dravecký - Matúš Chovan, Mlynarovič, Spilar 
Martin: M. Šimko - Brcko, M. Výborný, Matejka, Zukal, Škumát, Tupý, Leško - Kriška, V. Škoda, Fadrný - M. Sobota, Galamboš, Michal Važan - Macejka, Zeliska, Miroslav Ižvolt - Themár, J. Cíger, Vartovník

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Martin tu odohral dobý zápas. V tretej tretine moji chlapci strašne chceli otočiť stretnutie, čo sa nám aj v závere podarilo. S výkonom som spokojný, aj keď dve tretiny sme sa nevedeli presadiť. Chlapci sa dnes nadreli." 

Branislav Stolárik (asistent trénera Martina): "Do zápasu sme vstúpili s čistou hlavou, bez nervov. Chceli sme v Košiciach uspieť a prelomiť tú 13-sezónnu šnúru bez víťazstva. Dve tretiny sa nám to aj darilo, boli sme vyrovnaným súperom. Kontaktný gól Košíc však prišiel príliš skoro. Chlapcom aj tak ďakujem za výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok