Muž sa bál, že ho Google sleduje, tak podpaľoval autá a strieľal

TASR
6.7.2016 08:50

Polícia amerického štátu Kalifornia zatkla muža, ktorý podpálili dve samoriadené autá spoločnosti Google a strieľal do okien jednej z jej budov v Silicon Valley. S odvolaním sa na americký portál The Verge o tom informovala agentúra AP.

Muž sa bál, že ho Google sleduje, tak podpaľoval autá a strieľal
SITA/AP

Nikto nebol zranený

Prvý z incidentov sa odohral ešte 19. mája, keď 30-ročný Raul Dias hodil zápalnú fľašu do jedného z autonómnych vozidiel, aké sa používajú pri zhotovovaní máp spoločnosti Google. Incident sa odohral na parkovisku. Na mieste vypukol požiar, ale auto utrpelo len malé škody.

O niekoľko dní, 4. júna, pred polnocou Dias zasa strieľal do okien budovy Google. Pri incidente nebol zranený nikto zo zamestnancov. Dias potom 10. júna polial benzínom a zapálil ďalšie samoriadené auto spoločnosti Google.

V aute mal výbušné zariadenie

Polícii sa Diaza podarilo zadržať 30. júna. Hliadka ho zastavila neďaleko sídla spoločnosti v meste Mountain View. V jeho aute sa našlo po domácky vyrobené výbušné zariadenie.

Zadržaný sa priznal, že podnikol útoky na spoločnosť Google a že mal v pláne aj ďalšie. Vysvetlil, že motívom jeho činu bol pocit, že spoločnosť Google ho sleduje, čo vyvolalo jeho hnev.

Polícia Diaza obvinila z pokusu o podpaľačstvo. Očakáva sa, že voči nemu vznesú aj ďalšie obvinenia. Diazovu žiadosť o prepustenie na kauciu súd odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok