Cibulková bez výbušnosti a eufórie podľahla Vesninovej

TA3 TASR SITA
5.7.2016 17:58

Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako nasadená devätnástka prehrala s Ruskou Jelenou Vesninovou hladko v dvoch setoch 2:6, 2:6.

Cibulkovej chýbalo voľno

"Nemala som žiaľ deň voľna ako pred predchádzajúcimi zápasmi. Cítila som sa unavená,  bola som v takom emočnom útlme, nedokázala som zo seba vyžmýkať viac. Dala som do kurtu oveľa menej returnov ako zvyčajne. Nechcem však v žiadnom prípade zhadzovať výkon súperky, ktorá hrala výborne. Veľmi dobre servovala, tlačila ma, jej hra mala vysoký level. Nemala som žiaden záchytný bod. Aj keď som sa v niektorých gemoch dostala na 30:30, potom ma zatlačila. alebo som bola pri loptičke o pár sekúnd neskôr a následne som spravila chybu. Vesninová aj vo výmenách dominovala, bola dnes lepšia," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka.

S trávnatou sezónou vyslovila Cibulková veľkú spokojnosť. "Keby mi niekto povedal, že vyhrám turnaj v Eastbourne a vo Wimbledone postúpim do štvrťfinále, brala by som to všetkými desiatimi. Na tráve som predvádzala vynikajúcu hru, získala som veľké sebavedomie. Teraz bezprostredne po prehre som trochu sklamaná, no o pár hodín to budem všetko vnímať ináč. Boli to nádherne dva týždne," dodala Cibulková, ktorá sa v sobotu v bratislavskom Dóme sv. Martina vydá za svojho priateľa Michala Navaru.

K posunutiu svadby o týždeň napokon pristúpiť nemusí. "Všetko stíhame, teraz akurát riešime letenky. V stredu odlietame z Londýna domov. Svadba bola pre mňa extra motivácia, aby som tu hrala dobre a aby som si významnú udalosť ešte viac užila. Už sa teším na sobotu."

objatie_0a000002-1204-6d89.jpg

Vesninová vyznievala sviežejšie

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka, 18. v hodnotení, po pondelňajšej trojhodinovej osemfinálovej heroike proti poľskej trojke svetového rebríčka Agnieszke Radwanskej tentoraz predviedla výkon bez výbušnosti, konštantnosti a eufórie.

Vôbec nedokázala presadiť svoj koncept, pôsobila spľasnuto a bezradne. Vesninová vyznievala sviežejšie, razantnejšie a sebavedomejšie, triumfovala úplne zaslúžene. Ruska bola na "winnery" lepšia 22:15 a zároveň urobila menej nevynútených chýb - 10:13. Premenila 4 z 13 brejkbalov, sama nečelila žiadnej hrozbe straty podania. Zvládla všetkých šesť zákrokov pri sieti. Po svojom prvom podaní si pripísala 79 % takto rozohraných loptičiek, zdolaná iba 55 %.

 

 

Dvadsaťdeväťročná univerzálka Vesninová, 50. v singlovom renkingu WTA, bude v semifinále hrať s americkou líderkou systému Serenou Williamsovou, ktorá je takto ďaleko na adrese SW19 Church Road jubilejný desiaty raz. Proti obhajkyni titulu a celkovo 6- násobnej singlovej šampiónka na tomto podujatí má Ruska skóre 0:4.

Už v najlepšej osmičke dvojhry na veľkej štvorke si rodáčka z ukrajinského Ľvova zahrala premiérovo v kariére (pri Temži bola najďalej v osemfinále 2009), teraz si ešte zlepšila osobný rekord. V štatistike s Cibulkovou sa ujala vedenia 4:3 po moskovských prehrách z rokov 2011 a 2015. Priamo v All England Lawn Tennis and Croquet Clube pripomenula úspech 7:5, 4:6, 6:4 z 3. kola edície 2009.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok