Záver štvrtej etapy by mal patriť šprintérom, Sagan ostáva žltý

SITA
5.7.2016 10:02

Utorková štvrtá etapa na najslávnejších cyklistických pretekoch Tour de France zo Saumuru do Limoges bude niesť prívlastok najdlhšia. Jazdci absolvujú až 237,5 km, ale do cieľa môžu prísť skôr ako v pondelok po 223,5 km.

Záver štvrtej etapy by mal patriť šprintérom, Sagan ostáva žltý
SITA/AP

Víťazovi Markovi Cavendishovi to trvalo takmer šesť hodín, priemerná rýchlosť bola len niečo viac ako 37 km/h. "Trochu sme si oddýchli, v úniku bol iba jeden jazdec, takže sme išli pomaly. V jednom momente som si myslel, že sme sa zastavili na kávu, ale nikde nebol žiadny bar. Bola to dlhá tranzitná etapa, rýchlo sa išlo až posledných 20 kilometrov. Jazdec v úniku mal náskok desať, šesť, potom päť minút. Mali sme pocit, že ho dobehneme, tak sme zvoľnili," povedal Slovák Peter Sagan, ktorý si udržal žltý dres lídra celkovej klasifikácie a v utorok sa v ňom povezie po druhýkrát v kariére.

f_0a000002-6859-4913.jpg

Zo Saumuru v departmente Maine-et-Loire sa pôjde na juh do Limoges, ktoré sa nachádza už blízko Centrálneho masívu. Etapa sa bude odohrávať zväčša na rovine, terén sa mierne zdvihne v druhej polovici. V nej je 55 km pred cieľom na programe aj jediná horská prémia štvrtej kategórie Côte de la Maison Neuve (dĺžka 1,2 km, sklon 5,6%), ktorej pokoriteľ si pripíše bod do vrchárskej súťaže.

To znamená, že aj po utorku si bodkovaný dres lídra udrží Belgičan Jasper Stuyven z tímu Trek-Segafredo, ktorý má dvojbodový náskok. Rýchlostná prémia v Le Dorat sa nachádza 67 km pred cieľom. Záver by mal patriť šprintérom, hoci posledných 500 metrov sa pôjde do kopca s priemerným sklonom päť percent. Najväčšie šance by mali mať André Greipel, Marcel Kittel, ale aj držiteľ žltého trička Peter Sagan.

bez-nazvu_0a000002-67e9-74c8.jpg

Fakty pred utorkom na Tour de France:

Priebežné celkové poradie po 3. etape (žltý dres): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff 14:34:36 h, 2. Julian Alaphilippe (Fr.) Etixx-QuickStep +8 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +10, 4. Christopher Froome (V. Brit.) Sky, 5. Warren Barguil (Fr.) Giant-Alpecin, 6. Nairo Quintana (Kol.) Movistar - všetci +14

Bodovacia súťaž (zelený dres): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Dimension Data 123 bodov, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff 116, 3. André Greipel (Nem.) Lotto Soudal 79, 4. Marcel Kittel (Nem.) Etixx-QuickStep 77, 5. Bryan Coquard (Fr.) Direct Énergie 52, 6. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 40

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok