Cibulková o zápase s Radwaňskou: Nechala som tam srdce

TASR
4.7.2016 23:38

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zápas s Radwaňskou označila za najväčší vo svojej kariére.

Cibulková o zápase s Radwaňskou: Nechala som tam srdce
SITA/AP

"Dosiahla som jedno z najcennejších víťazstiev. Fyzicky som sa od polovice druhého setu cítila absolútne unavená, proti Radwaňskej, ktorá hrala výborne, to bolo fyzicky nesmierne náročné. Napriek tomu som to zvládla a dokázala som ju na wimbledonskej tráve zdolať, čo je neuveriteľné," hodnotí svoj výkon Dominika Cibulková.

"Aga mi nedala ani jednu loptu a musela som zahrať obrovské množstvo winnerov z forhendu, aby som zlomila jej odpor. Bola som v rozhodujúcich momentoch mentálne veľmi silná, nechala som na kurte srdce. V závere to bolo epické a veľmi emocionálne. Po premenenom mečbale mi vyhŕkli z očí slzy. Bolo tam také fyzické aj mentálne vypätie, že sa inak nedalo," povedala slovenská jednotka, ktorá po nepremenenom mečbale v druhom sete prežívala krušné chvíle.

"Bola to veľmi ťažká situácia. Odrazu sa zmenilo momentum, Radwaňská vyhrala druhý set a dostala sa na koňa. Dôležité bolo, že som zachytila začiatok tretieho setu. Udržala som si podanie, čo ma opäť nakoplo. Zahrať 25 lôpt za sebou, kým sa človeku podarí zakončiť výmenu winnerom, to na tráve nie je žiadna sranda. Išla som do toho a aktívna hra mi napokon priniesla úspech. Najdôležitejšie je, aby som sa teraz dala fyzicky dokopy. Škoda, že štvrťfinále hrám už v utorok, no takto to vyšlo a nedá sa s tým nič robiť. Makarovová i Vesninová sú trávarky. Vo štvrťfinále grandslamu si už človek súperku nevyberie. Hlavné je, aby som bola fit," zhrnula.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok