Island uštedril Francúzom dva góly, na galského kohúta však nestačil

SITA
3.7.2016 23:02

Reprezentanti domáceho Francúzska budú vo štvrtok 7. júla v Marseille súperom úradujúcich majstrov sveta Nemcov v semifinále majstrovstiev Európy 2016. Rozhodli o tom v nedeľňajšom záverečnom štvrťfinále turnaja, v ktorom prevalcovali Islanďanov 5:2.

Island uštedril Francúzom dva góly, na galského kohúta však nestačil
SITA/AP

Nepríjemný protivník

Zverenci Didiera Deschampsa spravili s nepríjemným protivníkom krátky proces. V 12. min otvoril skóre stretnutia Olivier Giroud, ktorého centrovanou prihrávkou za obranu skvele našiel Blaise Matuidi a kanonier Arsenalu prestrelil brankára Hannesa Halldórssona. V 20. min Paul Pogba najvyššie vyskočil na roh Antoina Griezmanna a rozvlnil sieť - 2:0. V závere I. polčasu udreli favorizovaní Francúzi ešte dvakrát: v 43. min sa k lopte za šestnástkou dostal Dimitri Payet a umiestnenou strelou k ľavej žrdi zvýšil na rozdiel troch gólov.

Bodku za prvou štyridsaťpäťminútovkou namaľoval v samostatnom úniku Griezmann. Kolbeinn Sigthórsson v 56. min znížil, keď na päťke vložil nohu do centra Gylfiho Sigurdssona. Štvorgólový náskok prinavrátil domácim svojím druhým zásahom v dueli Giroud, tentoraz hlavou. Gólový účet ofenzívneho duelu aj účinkovanie Islandu na ME uzavrel v 84. min rovnako hlavičkou Birkir Bjarnason.

Štvrťfinále

STADE DE FRANCE (Saint-Denis)
Francúzsko - Island 5:2 (4:0)
Góly: 12. a 59. Giroud, 20. Pogba, 43. Payet, 45. Griezmann - 56. K. Sigthórsson, 84. B. Bjarnason, ŽK: 75. Umtiti - 58. B. Bjarnason, rozhodovali: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všetci Hol.), 76 833 divákov

Zostavy:
Francúzsko: Lloris - Sagna, Umtiti, Koscielny (72. Mangala), Evra - Pogba, Matuidi - Moussa Sissoko, Griezmann, Payet (80. Coman) - Giroud (60. Gignac)
Island: Halldórsson - Saevarsson, Árnason (46. Ingason), R. Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, A. Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - K. Sigthórsson (83. Eidur Gudjohnsen), Bödvarsson (46. Finnbogason)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok