Vyhlásili najlepšieho hráča a trénera futbalovej Fortuna ligy

TA3 SITA
3.7.2016 22:52

Najlepším trénerom uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Ševela, objavom minulého ročníka Šulek, najlepším strelcom Van Kessel, všetci z majstrovského AS Trenčín.

Bero: Je to pre mňa krásna bodka

Futbalista úradujúceho majstra AS Trenčín Matúš Bero sa stal najlepším hráčom najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy v sezóne 2015/2016. Dvadsaťročný stredopoliar narodený v Ilave (nar. 6. septembra 1995), ktorý koncom mája v dueli proti Gruzínsku debutoval v reprezentačnom A-tíme SR (na ME do Francúzska sa však nedostal do konečnej nominácie, pozn.), triumfoval s výrazným náskokom pred klubovým spoluhráčom Ginom van Kesselom. Na treťom mieste skončil víťaz predchádzajúceho ročníka Fortuna ligy 2014/2015 Viktor Pečovský z MŠK Žilina a ďalší futbalista AS Trenčín Ibrahim Rabiu.

"Je to pre mňa krásna bodka za minulým ročníkom. Tak ako predtým, keď som bol objav sezóny, sa s tým nehodlám ani teraz uspokojiť. Chcem bojovať ďalej, aby som s futbalom niečo dosiahol a moji rodičia boli na mňa ešte viac hrdí. Chcem poďakovať predovšetkým mojej rodine, ktorej vďačím za to, že hrávam futbal i za ich podporu od detských čias. Ďakujem aj mojej priateľke, ktorá je pre mňa nesmierne dôležitá a je so mňou vždy, keď som v ťažkých situáciách. A v neposlednom rade aj mojim spoluhráčom a celému klubu AS Trenčín. Som v ňom 16 rokov a tieto posledné dva boli pre mňa neskutočne skvelé," povedal líder sezóny 2015/2016 Matúš Bero.

Na margo avizovaného odchodu z klubu spod Čákovho hradu poznamenal: "Keď príde môj čas, odídem. Zatiaľ som stále v Trenčíne, sústredím sa na to, že som v tomto klube. Robím všetko, aby som bol čo najlepší. A budem to robiť, pokiaľ budem v AS. A môj odchod? Záleží to od ponuky i od toho, či by som v novom pôsobisku hrával. Keď by som mal sedieť iba na lavičke, ten krok by bol pre mňa veľmi ťažký. Verím, že všetko sa vyrieši k mojej spokojnosti."

berko_0a000002-7a11-eff5.jpg

Každá prehra nás nakopla, tvrdí Ševela

Za najlepšieho trénera na nedeľňajšom slávnostnom vyhlásení v bratislavskom hoteli Carlton vyhlásili rovnako ako pred rokom Martina Ševelu z AS Trenčín, ktorý so zverencami úspešne obhájil double: získal s nimi majstrovský titul i prvenstvo v domácom pohári Slovnaft Cupe. "Každá prehra, našťastie ich nebolo veľa, nás nakopla. Boli sme v lige najlepší na jeseň, na jar, mali najviac víťazstiev, strelili najviac gólov - zaslúžene sme skončili tam, kde sme. Som však milo prekvapený z dominancie Trenčína v tejto ankete. Dnešný večer patril nášmu klubu, z čoho som veľmi šťastný," skonštatoval 40-ročný kouč AS Martin Ševela.

"Ťažko vyzdvihnúť nejaký moment, možno víťazstvo v Bratislave proti Slovanu 4:0, také presvedčivé sme vôbec nepredpokladali. Na Pasienkoch sme to prakticky uzavreli a spečatili titul, po ktorom sme túžili. Majstrovský hetrik by bol krásny, nebude to však jednoduché. Čaká na nás veľa práce. Máme pred sebou druhé predkolo Ligy majstrov proti slovinskému klubu NK Olimpija Ľubľana. Chceme uspieť, urobiť krok navyše oproti minulým sezónam a posunúť sa v tejto súťaži čo najďalej. Vo Fortuna lige by sme radi zopakovali umiestnenie z predchádzajúcich dvoch sezón a získali opäť primát," doplnil.

evela_0a000002-7aac-deb1.jpg

Zadosťučinenie a motivácia

Aj ďalšie ocenenia v ankete putovali do trenčianskeho klubu - najlepším strelcom Fortuna ligy 2015/2016 bol so 17 gólmi holandský legionár Gino van Kessel a objavom minulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže sa stal Martin Šulek. Spomenutý posledne menovaný iba 18-ročný obranca dostal v ankete o jediný hlas viac ako jeho vekový rovesník z MŠK Žilina László Bénes, dnes už stredopoliar nemeckej Borussie Mönchengladbach. "Veľmi si toto ocenenie vážim. Je to zadosťučinenie a motivácia do ďalšej práce," priznal na nedeľňajšom vyhlásení v Bratislave Martin Šulek.

Ceny pre najlepších rozhodcov majú rovnakých držiteľov ako predtým v sezóne 2014/2015. Prvenstvo medzi hlavnými arbitrami obhájil Ivan Kružliak, najviac hlasov spomedzi asistentov dostal účastník ME 2016 Roman Slyško.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok