Rybáriková postúpila do 2. kola štvorhry, Cibulková v osemfinále Wimbledonu

TASR
2.7.2016 20:50

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 3. kole ako nasadená devätnástka zdolala po prvý raz v kariére wimbledonskú finalistku z roku 2014 Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 6:4, 6:3.

Rybáriková postúpila do 2. kola štvorhry, Cibulková v osemfinále Wimbledonu
TASR/AP

Prvýkrát v kariére

Víťazka turnaja v Eastbourne sa v osemfinálovom dueli stretne s úspešnejšou zo súboja medzi Poľkou Agnieszkou Radwaňskou a Češkou Kateřinou Siniakovou. Jej wimbledonským maximom je štvrťfinále z roku 2011.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Bouchardovou, keď vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1. Za stavu 5:3 nepremenila Slovenka tri setbaly a stratila podanie.

Prvé dejstvo však napokon získala vo svoj prospech, keď v desiatom geme využila pri podaní Bouchardovej v poradí piaty setbal. Cibulková bola agresívnejšia, lepšie returnovala. V druhom dejstve po brejku vo štvrtom geme odskočila Kanaďanke na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Bouchardovej tak odplatila prehry z vlaňajšieho US Open i z januárového turnaja v tasmánskom Hobarte.

ženy - dvojhra - 3. kolo: Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:3

cibula_0a000002-0d43-3367.jpg

Rybáriková bodovala, Martin neuspel

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do 2. kola štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole spoločne s Kazaškou Juliou Putincevovou zdolali argentínsko-poľský pár Maria Irigoyenová, Paula Kaniová 6:3, 2:6, 6:4.

Andrej Martin s Čiľanom Hansom Podlipnikom-Castillom prehrali v 2. kole mužského debla so šiestym nasadeným indicko-rumunským tandemom Rohan Bopanna, Florin Mergea 5:7, 2:6.

štvorhra mužov - 2. kolo: Rohan Bopanna, Florin Mergea (6-India/Rum) - Andrej MARTIN, Hans Podlipnik-Castillo (SR/Čile) 7:5, 6:2

Štvorhra žien - 1. kolo: Magdaléna RYBÁRIKOVÁ, Julia Putincevová (SR/Kaz.) - María Irigoyenová, Paula Kaniová (Arg./Poľ.) 6:3, 2:6, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok