Frešo skončil na čele SDKÚ-DS, zvolili nových členov vedenia

SITA
2.7.2016 16:17

Členovia SDKÚ-DS zvolili na kongrese strany nových členov vedenia. Ako informovala asistentka ústrednej kancelárie strany Nikola Štrbáková, doterajšiemu predsedovi strany Pavlovi Frešovi uplynulo funkčné obdobie, pričom o žiadnu ďalšiu funkciu v strane sa neuchádzal.

Frešo skončil na čele SDKÚ-DS, zvolili nových členov vedenia
TASR

Nového kandidáta na predsedu by strana mala vybrať ešte v tomto roku. Stranícki delegáti zároveň schválili zmeny stanov, ktoré vytvárajú nový formát zloženia najužšieho vedenia. Novinkou je napríklad funkcia prvého podpredsedu, do ktorej bol zvolený ekonóm a podnikateľ Milan Roman.

"Kongres rozhodol o zvolení nového vedenia, ktoré má mandát zabezpečiť personálny a finančný audit SDKÚ-DS a vyrovnanie starých záväzkov. Nové vedenie strany má ambíciu na ďalšom kongrese, ktorý sa uskutoční ešte v tomto roku, predstaviť kandidáta na nového predsedu SDKÚ-DS a programový rámec," povedal Roman.

milan_0a000002-cdc6-f227.jpg

Ďalšími členmi vedenia strany sa stali Matej Žiliak a Bystrík Žák. Za členov revíznej komisie boli zvolení Lukáš Tisoň, Ján Spevár, Tibor Maťaš, Anton Kupšo a Martin Zaťovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok